Lyt til artiklen:

Efter undersøgelse: Nedgravede heste var ikke afmagrede

00:00
Hastighed: ???x
01:57

23. august gennemførte Midt- og Vestjyllands Politi i samarbejde med Fødevarestyrelsen og Viborg Kommune et tilsyn på Viegård Stutteri nord for Viborg.

Under tilsynet gravede myndighederne resterne af cirka 50 heste op af jorden forskellige steder på ejendommen. Rester fra i alt 39 forskellige heste blev efterfølgende sendt til undersøgelse på Københavns Universitet, hvor patologer har undersøgt knogler og væv, det skriver Midt- og Vestjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Kun enkelte præparater har ikke kunnet undersøges på grund af forrådnelse. Undersøgelsen konkluderer, at hestene var ved normalt huld på tidspunktet for deres død.

"...hverken makroskopisk eller histologisk fandtes forandringer, der var forenelige med en tilstand af afmagring", konkluderer undersøgelsen.

Undersøgelsen har på baggrund af de tilsendte præparater ikke kunnet konkludere noget om hestenes dødsårsag.

- Vi kan konstatere, at dødsårsagen ikke kunne fastlægges i den patologiske undersøgelse, men til gengæld giver undersøgelsen et klart svar på spørgsmålet om, hvorvidt hestene var afmagrede, da de døde, siger Vicepolitiinspektør Christian Toftemark, leder af Lokalpolitiet i Viborg.

- I forhold til dyrevelfærdssagen kan vi følgende konkludere, at vi ikke kommer til at tilføje yderligere sigtelser på baggrund af den patologiske undersøgelse, siger Christian Toftemark.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Midt- og Vestjyllands Politi arbejder videre med dyrevelfærdssagerne på Viegård Stutteri. Viborg Kommune har tidligere konkluderet, at de nedgravede heste var i strid med miljølovgivningen, da de var gravet ned uden tilladelse. Arbejdet med miljøsagen på Viegård Stutteri fortsætter.