Lyt til artiklen:

Fugleinfluenza på Als

00:00
Hastighed: ???x
01:50

Torsdag den 20. april blev risikovurderingen for fugleinfluenza sænket, og fjerkræ landet over måtte igen komme under åben himmel. Nu er så en besætning med 30.000 høns ramt af fugleinfluenza, det skriver Fødevarestyrelsen på sin hjemmeside.

Der er tale om en stor indendørs besætning ved Augustenborg, og derfor afliver Fødevarestyrelsen de kommende dage hele besætningen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det er mange fugle, vi nu skal have aflivet. Men aflivningerne er desværre nødvendige, både for at begrænse fuglenes lidelser, og for at forebygge smittespredning' forklarer veterinærchef i Fødevarestyrelsen, Signe Hvidt-Nielsen.

Udbruddet er det fjerde i 2023, for i januar blev først en stor hønsefarm ved Hedensted og siden en stor kalkunfarm ved Skælskør ramt af fugleinfluenza. I midten af marts blev en lille besætning ved Ramløse aflivet. Tilsammen betød de tre udbrud, at omkring 65.000 dyr blev aflivet.

Udbruddet for dog ikke umiddelbart Fødevarestyrelsen til at ændre på risikovurderingen.

- Det aktuelle udbrud får os ikke til - her og nu - at ændre på vores risikovurdering, eller justere på de krav, der gælder for den danske fjerkræbranche. Derfor må økohøns, frilandshøns og andre fjerkræ stadig gerne være ude i det fri. Men det er klart, at vi følger situationen nøje, og er klar til igen at skærpe restriktionerne for branchen, hvis smittetrykket og risikoen stiger væsentligt, forklarer veterinærchefen.

Fødevarestyrelsen har oprettet en restriktionszone omkring den ramte besætning. Det betyder at det i en radius på ti kilometer er forbudt at flytte æg eller fjerkræ uden særlig tilladelse fra Fødevarestyrelsen, og alle fjerkræejere inden for zonen skal registrere deres fuglehold på landbrugsindberetning.dk.

Fjerkræbesætning slås ned på grund af fugleinfluenza

Se også:

Fjerkræbesætning slås ned på grund af fugleinfluenza