Lyt til artiklen:

Genbrugsplast og garn har god styrke

00:00
Hastighed: ???x
01:28

Abonnementsartikel

Skandinavisk Landbrugsplast viser deres Profi Circle Wrap og bindegarn frem som er lavet af 30 procent genanvendelig.

Skandinavisk Plast har til Agromek taget wrapplast og bindegarn lavet af 30 procent genanvendeligt materiale med.

- Vi ser jo mod mere genbrug og den vej har vi også kigget mod, uden at gå på kompromis med kvaliteten, siger Rene Høgh.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det er bindegarn og wrapplast de har gennemtestet på maskinstationen, ja for folkene bag Skandinavisk Landbrugsplast har selv hænderne begravet i mekanik, og afgrøder til presning som maskinstation.

- Vi har kørt masser af garn og wrap i denne sæson med det genanvendelige, og vi er mega godt tilfredse med produktets holdbarhed og styrke, siger Rene Høgh.

rich-media-2
Bindegarnet er af 30 procent genanvendelig plastik. Foto: Esben Henneberg Nielsen.

Alfa Omega med kvaliteten

- Kvaliteten af produkterne som bindegarn og wrapplast er lavet af er uhyre vigtig for at det kan holde. Der ser man bare på bindegarnet som flere producenter har problemer med at få deres knuder blandt andet til at holde på ballerne, og det har mange årtiers viden for os vist, derfor går vi ikke ned på kvaliteten af råvarerne. Men i samarbejde med genbrugsplast lykkes det fantastisk godt, siger Rene Høgh.

Problemet er hvis det er oppe i knuden den sprænger eller går fra hinanden, kan det være service på presseren eller garnet der bare er for tykt og glat. Hvis det er et andet sted på ballen garnet sprænger er det kvaliteten på garnet eller styrken der ikke passer til.

- Daglig service og rengøring af presseren er Alfa og Omega, og gør at man mindsker bindefejl, og kedelige driftsstop, siger Rene Høgh.