Lyt til artiklen:

Hvem spiste Prehn middag med?

00:00
Hastighed: ???x
02:22

Rasmus Prehn kalder selv sagen om bilaget for pinlig og dum.

Nu afkræver Folketingets ombudsmand en forklaring fra Udenrigsministeriet i bilagssagen. skriver Ekstra Bladet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Rasmus Prehn var udviklingsminister, da han spiste med den unavngivne journalist i 2020.

Ombudsmanden sendte tirsdag et brev til fødevareministers tidligere arbejdsplads, Udenrigsministeriet.

Bilagssagen opstod efter Ekstra Bladet søgte aktindsigt i Rasmus Prehns restaurantbesøg. På et bilag stod der en navngiven journalist fra Nordjyske på regningen. Herefter fik Rasmus Prehn dækket regningen. Problemet er bare, at den pågældende journalist aldrig har spist middag med Rasmus Prehn.

Hovedet under armen

På et samråd i Folketinget i august forsøgte fødevareministeren at forklare, hvordan et forkert navn på en journalist kan optræde på et bilag.

"Her må man mildest talt sige, jeg har haft hovedet under armen. Hvad denne meget uheldige fejl skyldes, ved jeg simpelthen ikke. Jeg ved ikke, hvor jeg havde mit hoved, da jeg skrev navnet. Jeg tager naturligvis det fulde ansvar for fejlen. Og jeg har betalt regningen af egen lomme. For dog at rette op på dette pinlige kiks. Man siger jo, at det er menneskeligt at fejle. I denne sag må man sige, at jeg er endog meget menneskelig", sagde Rasmus Prehn på samrådet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Rasmus Prehn nægtede på samrådet, at give det korrekte navn, som han spiste middagen sammen med.

"Jeg ønsker ikke, at de journalister, der har mødtes med mig, skal udsættes for en mediestorm. På grund af min klare fejl. Det er mig, der har begået fejlen, det er mig, der må bære byrden. I kan skyde på mig og holde mig til ansvar. Andre fortjener ikke at blive hvirvlet ind i mine fejl", sagde ministeren.

Ombudsmanden skriver til Udenrigsministeriet i håb om, at de kan kaste lys over sagen.

- Jeg beder derudover Udenrigsministeriet om at oplyse, om ministeriet er eller på noget tidspunkt har været i besiddelse af oplysning om, hvem forhenværende udviklingsminister Rasmus Prehn spiste middag med på restaurant Undici den 10. juni 2020,' refererer Ekstra Bladet ombudsmanden for at skrive i brevet til ministeriet.