Lyt til artiklen:

Prehn lukker fuldstændig af overfor ombudsmanden

00:00
Hastighed: ???x
01:24

Abonnementsartikel

Sagen om det falske navn på et restaurantbilag er nu afsluttet uden navnet kom frem. Tidligere fødevareminister Rasmus Prehn nægter fortsat at afsløre det rigtige navn.

Det er ikke lykkedes for Folketingets Ombudsmand at få svar fra Udenrigsministeriet om, hvem den nu tidligere minister Rasmus Prehn (S) spiste middag med på statens regning, oplyser Ombudsmanden mandag til Ekstra Bladet.

Den forhenværende udviklingsminister og fødevareminister Rasmus Prehn spiste middag på restaurant Undici den 10. juni 2020. Ministeren skrev en nordkyst journalists navn på billaget til middagen, men senere kom det frem, at den pågældende journalist intet kendte til middagen og aldrig har mødtes med Rasmus Prehn.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Den daværende minister beklagede fejlen under et samråd, men ville ikke oplyse, hvem han i virkeligheden spiste middag sammen med. På samme samråd valgte Rasmus Prehn frivilligt at indlevere sit ministerkreditkort for ikke at begå samme fejl igen.

- Jeg tager det fulde ansvar for denne pinlige sag. Jeg har ikke skrevet det forkerte navn på bilaget med vilje. Det menneskeligt at fejle, og jeg har fejlet, sagde en ydmyg og alvorlig fødevareminister på samrådet i Folketinget.

Siden har Ombudsmanden siden forgæves prøvet at få navnet frem.

Prehns bilagssjusk har givet Rigsrevisionen anledning til at indlede en undersøgelse af alle ministres brug af ministerkreditkort fra 2015-2022.

Hvem spiste Prehn middag med?

Se også:

Hvem spiste Prehn middag med?