Lyt til artiklen:

Bednar klarede jordbearbejdning og såning med samme redskab

00:00
Hastighed: ???x
01:59

Parcellen hvor Danish Agro med Bednar-såmaskinen har etableret kløvergræs er på 12 x 48 meter, hvoraf 50 procent er nedvisnet med Glyphosat, og resten er ikke. I alt 0,6 hektar græsmark, hvor der er frit spil for jordbearbejdning, men prisen pr. hektar vil blive gjort op.

Niels Kristian Andersen der er Bednar-produktspecialist hos Danish Agro, fortæller, hvorfor man har valgt at klare både jordbearbejdning og såning med samme redskab, og han peger på øvrige fordele ved Bednar Omega-såmaskinen:

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi har valgt en Omega FL 4000 såmaskine fra Bednar, der en præcisionssåmaskine med skiveskær. Vi har valgt at bruge såmaskinen til jordbearbejdningen, fordi at den har nøjagtig den samme disc-sektion, som vi har på vores Bednar disc-harver.

- Derfor tog vi den nemme løsning med en ekstra overkørsel med såmaskinen, og få den samme opharvning, som vi ville opnå med et disc-redskab. Så den har vi jævnet af med og etableret kløvergræsparcellen med.

Niels Kristian fortæller også at Bednar Omega-såmaskinen er meget brugervenlig og har alle de muligheder, som kunden ønsker.

- Der er mulighed for at køre med gødningsskær, hvilket dog er valgt fra på denne maskine, som vi har benyttet her på Græsland-parcellen. Den kører i stedet med samsåningsløsning af gødning og korn.

- Hvis der også er gødningsskær, så er der mulighed for at lave en fordeling af gødningen, så vi både sår gødning ud som startgødning ved samsåning med korn eller placerer det i vores gødningsskær. Det er en ret unik løsning, vi har der, fortæller Niels Kristian Andersen og fortsætter:

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi kører med 12,5 centimeter rækkeafstand på den løsning vi har valgt her, fordi vi arbejder med grovfoderproduktion. Hvis det var noget tungere jord, jord med meget humus eller lavere arealer, så har Bednar også en 16,7 centimeter løsning til dem, der ønsker en maskine med mere gennemgang i.

rich-media-3
Niels Kristian Andersen er Bednar-produktspecialist hos Danish Agro og fortæller om Omega-såmaskinen. Foto: Morten Damsgaard.