Lyt til artiklen:

Jordbearbejdning og såning med samme maskine

00:00
Hastighed: ???x
01:09

Abonnementsartikel

På Græsland 22 sættes der ikke kun fokus på maskiner til bjergning af græs - der vil også være fokus på maskiner til etablering af den perfekte kløvergræsmark.

I forbindelse med Græsland 22 bliver der ikke kun fokus på bjergning af græs med diverse græsmaskiner - som noget helt nyt bliver der også fokus på den perfekt etableret kløvergræs-mark under nogle lidt udfordrende forhold.

Parceller i eksisterende kløvergræsmark på 12x48 meter skal genetableres. I den ene halvdel er græsset nedvisnet, mens den anden halvdel stadig er grøn.

Det er op til de enkelte producenter, hvad der skal foretages af jordbearbejdning og såning - der er frit spil, men priserne pr. hektar skal opgøres.

Bednar har valgt at klare såningen og jordbearbejdning med samme maskine - egentligt skyldes dette, at discene på Omega såmaskinen er de samme, som på Swifterdisc-harven.

- Derfor har vi valgt at klare jordbearbejdning med såmaskinen, inden vi foretager såningen, fortæller Niels Kristian Andersen, salgs- og produktchef for Bednar hos den danske importør, Danish Agro Machinery.

Se filmen for at høre om Bednar Omega-såmaskinen.