Lyt til artiklen:

Landmænd giver mere end 100.000 kroner til Ukraine

00:00
Hastighed: ???x
01:40

Den kritiske situation i Ukraine fik landbrugsrådgivningsvirksomheden VKST til at oprette en indsamling hos Røde Kors, hvor landmændene nemt kunne donere penge til at støtte den ukrainske befolkning. Indsamlingen er nu afsluttet, og landmændene har bidraget med mere end 100.000 kroner.

- Jeg vil gerne sige tak til alle landmænd og kolleger, som har bidraget til vores indsamling. Det er vi meget taknemmelige for og stolte over, siger Mads Birk Kristoffersen, der er administrerende direktør i VKST.

Artiklen fortsætter efter annoncen

VKST startede indsamlingen med at donere de første 50.000 kr. til indsamlingen, og hen over de seneste 12 dage har landmænd fra Sjælland og Sydhavsøerne dermed doneret mere end 100.000 ekstra kroner til indsamlingen, skriver VKST i en pressemeddelelse.

Pengene fra indsamlingen går direkte til det omfattende hjælpearbejde, som Røde Kors yder blandt mennesker, der desperat flygter fra de voldsomme krigshandlinger og angreb og sikrer den livsvigtige nødhjælp til ukrainerne.

- Vi er i en branche, hvor situationen i Ukraine berører rigtige mange af os dybt. Mange danske landmænd har ukrainske medarbejdere, og som fødevareproducenter har branchen også samhandel med Ukraine. Derfor følte vi også, at vi blev nødt til at gøre noget, forklarer Mads Birk Kristoffersen om årsagen til indsamlingen.

VKST-indsamlingen er afsluttet på 156.703 kroner. Det er dog stadig muligt at støtte med en donation via VKST' indsamling.

Det kan gøres via linket her.