Lyt til artiklen:

VKST opretter indsamling til Ukraine og starter med 50.000 kr

00:00
Hastighed: ???x
01:48

-Situationen i Ukraine berører os alle dybt. Rigtig mange danske landmænd har ukrainske ansatte, der lige nu frygter for fremtiden for deres familier og hjemland. Og som fødevareproducenter har vi også samhandel med Ukraine. Derfor skal vi gøre noget.

Sådan lyder meldingen fra direktør i VKST, Mads Birk Kristoffersen, der har taget beslutningen om at oprette en indsamling, som de sjællandske landmænd også kan være med til at støtte.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det skriver VKST i en pressemeddelelse.

-Vi vil gerne gøre vores for at hjælpe de mennesker, der netop nu befinder sig i den forfærdelige situation. Der er især mangel på fødevarer, medicin, tæpper og vand. VKST har derfor oprettet en indsamling ved Røde Kors, og vi bidrager med de første 50.000 kr. til at kickstarte indsamlingen, siger Mads Birk Kristoffersen.

Alle landmænd kan støtte og donere til indsamlingen

Indsamlingen er oprettet som en offentlig indsamling hos Røde Kors, hvor de sjællandske landmænd - og andre både private og virksomheder - kan støtte den ukrainske befolkning ved at donere et beløb. Uanset om der er tale om 2 kroner eller 2.000 kroner.

-Vi håber, at de sjællandske landmænd vil hjælpe os med at støtte den ukrainske befolkning, så hvedemarkerne i Ukraine snart igen kan erstatte slagmarkerne, siger direktøren.

Pengene fra indsamlingen går til det omfattende hjælpearbejde, som Røde Kors yder blandt de mennesker, der desperat flygter fra de voldsomme krigshandlinger og angreb og sikrer den livsvigtige nødhjælp.