Lyt til artiklen:

Manitou Group udvider i Nordamerika

00:00
Hastighed: ???x
01:58

Med baggrund i en historisk tyk ordrebog, med en samlet ordre på over tre milliarder euro, iværksætter Manitou Group omfattende investeringer i de nordamerikanske produktionsfaciliteter i Yankton og Madison, South Dakota.

I en pressemeddelelse fortæller Manitou Group, at fabrikken i Yankton, der i dag er på 18.500 kvadratmeter, udvides med 6.000 kvadratmeter, og i Madison lægges der ved udvidelsen 7.500 kvadratmeter til de eksisterende 30.000 kvadratmeter. Manitou Group forventer at investeringerne løber op i 50 millioner euro, og udvidelserne betyder, at der skal ansættes yderligere 50 medarbejdere på hver fabrik.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Investeringerne sker med baggrund i den stor ordrebeholdning og i et marked der vækster. Udbygningen af fabrikkerne vil gøre os i stand til at absorbere spidsbelastninger i efterspørgslen, og sammen med en optimeret flowstyring forventer vi, at udvidelsen af fabrikkerne medfører en produktivitetsstigning på 150 procent, siger Elisabeth Ausimour, direktør for produktionsdivisionen hos Manitou Group.

Invester i elektrisk drift

Parallelt med udvidelsen af de to nordamerikanske fabrikker investerer Manitou Group også massivt i udviklingen af produktsortimentet, og i udviklingen af blandt andet minilæssere og teleskoplæssere der kører på el.

- I de næste fire år har vi dedikeret 20 millioner euro til forskning og udvikling af nye produkter, der skal produceres på de to nordamerikanske fabrikker. Den massive investering er en klar indikation på koncernens ambitioner i Nordamerika, hvor der er et betydeligt markedspotentiale, og hvor vi inde 2026 vil lancere et sortiment af maskiner der kører på el, siger Franck Buisard, direktør for Manitou Equipment America.

Ud over Manitou omfatter Manitou Group også Gehl og Mustang.