Lyt til artiklen:

Ny stor teleskoplæsser fra Manitou

00:00
Hastighed: ???x
03:31

Abonnementsartikel

Manitou benyttede Eurotier i Hannover til at lancere en ny, stor landbrugsteleskoplæsser - en fem ton-maskine med en løftehøjde på otte meter, som er forsynet med et nyt, patenteret joystick.

MLT 850-145 V+ er navnet på den fjerde teleskoplæsser fra Manitou i den såkaldte NewAg XL serie.

De foregående modeller er MLT 841, 1041 og 961.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Den nye MLT 850-145 V+ har en kapacitet på fem tons og en arbejdshøjde på 7,6 meter, og dermed har Manitou nu med egne ord en komplet modelserie og kan imødekomme behovet for en stor teleskoplæsser hos større landbrug, men også imødekomme behovet i andre brancher som eksempelvis biogasbranchen.

rich-media-2
MLT 850-145 V+ er blandt andet velegnet til læsseopgaver. Pressefoto.

MLT 850-145 V+ er ifølge Manitou designet til intensiv anvendelse. Manitou nævner som eksempler læsning af forskellige former for bulk-varer, korn, træflis og ensilage.

- Den er også perfekt til håndtering af halmballer og big bags, fremhæver Manitou.

Forbedret produktivitet

Med 141 hestekræfter, en løftekapacitet på fem tons og matchende redskaber med stor kapacitet samt hydraulik med stor arbejdshastighed, tilbyder MLT 850-145 V+ ifølge Manitou den bedste arbejdseffektivitet i sin klasse.

Ifølge Manitou er kapaciteten 18 procent højere end konkurrenterne. Og det giver flere læs pr. arbejdstime.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Momentet angives til 600 Nm, og brydekraften er ifølge Manitou også højere end konkurrenternes, og en stor brændstoftank muliggør lang tids arbejde uden afbrydelse

rich-media-4
Spejle og kameraer giver 360 graders udsyn fra kabinen. Foto: Rasmus Dalsgaard.

Og MLT 850-145 V+ er desuden forsynet med et godt udsyn, der suppleres med kameraer, blandt andet på bommen, så man kan læsse vogne med stor præcision.

Nyt joystick

En markant nyhed på MLT 850-145 V+ er et nyt styresystem, hvor chaufførn kan styre maskinen med meget ukompliceret med et minijoystick. Manitou fremhæver, at dette joystick reducerer førerens træthed og muskelproblemer, som er en risiko ved gentagne bevægelser i forbindelse med brug af rattet .

- Dette er et betydeligt fremskridt i forhold til både ergonomi og produktivitet i teleskoplæssere, fremhævede repræsentanterne for Manitou ved præsentationen på Eurotier.

Desuden fremhævede de, at kabinen i lighed med seriens øvrige modeller har et meget lavt støjniveau, som angives til 69 dBA. Og kabinen er løftet i forhold til seriens øvrige modeller for at fremme udsynet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Adgangen til kabinen er også gjort sikrere og mere komfortabel med udformningen af to belyste trin.

Start-stop

MLT 850 NewAg XL fås også med JSM Autopower-systemet, som automatsk trilpasser de nødvendige motoromdrejninger til det hydrauliske arbejde. Manitou fremhæver, at det sparer brændstof og forebygger at føreren bliver træt.

Automatisk stop og start er også standard, som ifølge Manitou sparer brændstof og reducerer støj og også sparer på timetælleren.

Arnaud Sochas, der er marketing innovation manager fremhævede ved præsentationen en lang række fordele ved valget af MLT 850-145 V+. Det er lavere TCO (Total Cost of Ownership), lavere brændstofforbrug og i sidste ende bedre økonomi.

Den nye Manitou-teleskoplæsser vil ifølge oplysningerne ved præsentationen tilgå markedet fra maj 2023.