Lyt til artiklen:

Biogas Danmark: Ny strategi peger på stort potentiale for biogas til tung transport

00:00
Hastighed: ???x
01:47

- Det er vigtigt, at regeringen med gasstrategien slår fast med syvtommersøm, at Danmark har tilstrækkeligt med bæredygtige bioressourcer til at gøre hele det danske gasforbrug grønt, og at biogassen rummer et stort potentiale for at levere grøn omstilling af den tunge transport.

Sådan lyder den klare melding fra Biogas Danmarks formand Henrik Høegh, der hilser regeringens nye grønne gasstrategi velkommen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det skriver Biogas Danmark i en pressemeddelelse.

- Vi er meget tilfredse med strategien, og meldingen fra biogasbranchen er, at vi er klar til at sætte ekstra fart i produktionen, så vi for alvor kan få taget hul på den grønne omstilling af vejgodstransporten, fastslår Henrik Høegh.

Regeringens strategi bekræfter desuden, at biogassen skal levere back-up til energisystemet, så Danmark får forsyningssikkerhed i el- og varmeproduktionen, og at biogassen skal dække industriens behov for grøn energi i det omfang, el ikke er en mulighed.

Samtidig glæder Henrik Høegh sig over, at der er god sammenhæng mellem gasstrategien og den Power-to-X strategi, der ligeledes offentliggøres i dag.

- Den grønne gasstrategi peger på, at biogasanlæggene kan levere store mængder CO2. Samtidig udpeger Power-to-X strategien de områder i Nord- og Vestjylland samt Sydsjælland og Lolland Falster, hvor produktionen af de grønne Power-to-X brændstoffer skal udvikles, hvis forstærkningerne af elnettet skal minimeres. Disse områder passer godt sammen med biogasproduktionen, så der er rigtig god sammenhæng mellem strategierne, siger Henrik Høegh.