Lyt til artiklen:

Organisation for plantebaserede fødevarer får ny formand

00:00
Hastighed: ???x
01:39

Den danske brancheforening for plantebaserede fødevarer, Plantebranchen, har fået ny formand og næstformand.

Den tidligere formand, Christian Munk, administrerende direktør i Dragsbæk A/S, ønskede at træde tilbage som formand. Som ny formand er valgt Henrik Lund, administrerende direktør i Naturli' Foods A/S og ny næstformand er valgt, Malte Clausen, direktør i Clausen Advice.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det skriver Plantebranchen, der med 50 medlemmer er Europas største, i en pressemeddelelse.

Formanden glæder sig over Plantebranchens fremgang det seneste år, med stor tilslutning fra et nu halvt hundrede medlemmer. Plantebranchen forventer yderligere tilslutning i de kommende år, fra fødevareaktører der spænder bredt over både producenter, importører, catering, landbrug og rådgivere.

- Jeg er beæret over at brancheforeningen har valgt mig som formand og jeg glæder mig til at vi fortsætter det gode arbejde, som vi indtil nu har vist at brancheforeningen kan. I Plantebranchen kigger vi i de næste 3 år fremad mod en række vigtige indsatsområder. Vi ønsker fortsat fair vilkår, lovgivningsmæssigt og økonomisk. Vi er for ensartet klimamærkning af fødevarer og bakker op om Forbrugerrådet Tænks kriterier for klimamærkning. Derudover vil vi i brancheforeningen arbejde for en CO2-afgift på fødevarer, at fødevarelovgivningens vildledningsforbud skærpes, samt at der bør indføres et forbud mod markedsføring af klimakreditter, siger Henrik Lund.