Lyt til artiklen:

Stor søgning af midler fra Plantefonden

00:00
Hastighed: ???x
01:58

Fonden for Plantebaserede Fødevarer (Plantefonden) har oplevet stor interesse i fondens første ansøgningsrunde. Der er i alt kommet 97 ansøgninger, der alle sigter på at udvikle den plantebaserede fødevaresektor i Danmark.

Samlet er der søgt støtte for et beløb på over 204 millioner kroner. Fondens pulje til uddeling i 2023 er på 58,2 millioner kroner, så der venter en stor prioriteringsøvelse for Plantefondens bestyrelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I årets ansøgningsrunde, som havde frist torsdag den 31. august 2023, har bestyrelsen for Plantefonden valgt at fokusere på udviklingsområdet efterspørgselsfremme.

Dermed vil bestyrelsen prioritere projekter, der arbejder inden for følgende indsatsområder:

  • Projekter der vil øge andelen af plantebaseret mad i offentlige og private storkøkkener og foodservices.
  • Projekter der vil øge danskernes private forbrug af plantefødevarer
  • Projekter der vil øge efterspørgslen på danske plantefødevarer på eksportmarkederne.

Det understreges dog, at særligt gode og relevante projekter, der falder ind under fondens øvrige indsatsområder, potentielt også kan opnå støtte i den første ansøgningsrunde.

Der er i alt afsat 675 millioner kroner til Fonden for Plantebaserede Fødevarer i årene 2023-2030. Fonden er en del af den politiske aftale om grøn omstilling af dansk landbrug fra 2021.

Fonden forventer, at der vil være en årlig runde med uddeling af midler.Fonden forventer, at alle ansøgere får besked om, hvorvidt de har modtaget støtte fra årets pulje senest ultimo november 2023.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Plantefonden fokuserer på tre overordnede strategiske udviklingsområder, der favner efterspørgselsfremme, udbudsfremme og sektorbrobygning.

Læs om de strategiske udviklingsområder i Plantefondens strategi.