Lyt til artiklen:

Arla udnævner ny næstformand

00:00
Hastighed: ???x
01:53

Arlas bestyrelse har udnævnt Manfred Graff fra Tyskland som ny næstformand i Arla. Han skal afløse Heléne Gunnarson, som har besluttet at træde tilbage fra bestyrelsen for at prioritere sin gård og familie.

Det skriver Arla i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Manfred Graff begynder sit virke som næstformand, når repræsentantskabsmødet slutter d. 27. oktober.

Manfred Graff er 62 år gammel og har en konventionel gård med 230 køer i Simmerath i Vesttyskland. Han har været medlem af MUH (som fusionerede med Arla) siden 1986 og folkevalgt siden 1998. Manfred Graff har været bestyrelsesformand for MUH siden 2006 og Arla-bestyrelsesmedlem og formand for Area Council i Centraleuropa siden 2012.

Arla står på tærsklen til en ny strategiperiode, og det er første gang, at et centraleuropæisk bestyrelsesmedlem er en del af formandskabet - et nyt kapitel, som formand Jan Toft Nørgaard ser meget frem til at indlede.

- Manfred Graff og jeg har haft et tæt samarbejde i bestyrelsen siden 2012, og jeg er sikker på, at vi vil udgøre et stærkt formandskab. Manfred spiller en vigtig rolle i Arlas bestyrelse, og hans store erfaring og viden om andelsselskabet vil være et kæmpe aktiv for formandskabet. Manfred har som formand for Area Council-formandsgruppen gjort et fantastisk stykke arbejde med at samle og balancere andelshavernes interesser på tværs af områder, siger han.

Den nye næstformand siger om udnævnelsen:

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det er en stor ære at blive valgt som Arlas nye næstformand, og jeg er stolt af den tillid, bestyrelsen har vist mig. Jeg påtager mig dette store ansvar i ydmyghed, og sammen med resten af bestyrelsen og ledelsen ser jeg meget frem til at fortsætte arbejdet med at styrke og udvikle vores samarbejde, siger Manfred Graff