Lyt til artiklen:

Arla bliver kritiseret af MEG Milch Board

00:00
Hastighed: ???x
01:43

MEG Milch Board beskylder Arla for konkurrencebegrænsende adfærd og har henvendt sig til konkurrencemyndigheden Federal Cartel Office med sin kritik.

Kritikken går på, at Arla har meddelt at mejeriet vil sænke mælkeprisen i september med en cent, skriver det tyske onlinemedie Topagar.

MEG Milch Board forklarer i en pressemeddelelse, har det endnu en gang indsendt "et andragende" til Federal Cartel Office. Denne gang handler det om Arlas sænkning af mælkeprisen på 1 cent pr. kg.

I pressemeddelelsen skriver MEG Milch Board at de har indsendt endnu et andragende til Federal Cartel Office. Det er en foranstaltning truffet af Arla Group over for sine mælkeleverandører. Ifølge oplysninger fra MEG Milch Board w. V. har Arla givet leverandører udsigt til at sænke mælkeprisen med 1 cent med henvisning til øget inflation som årsag hertil. Især - ifølge Arla - er omkostningerne til brændstof, energi og emballage steget.

- MEG Milch Board ser dette som en ikke-acceptabel prisfastsættelse over for leverandørerne og en konkurrencebegrænsende adfærd, da Arla naturligvis ikke har problemer med at reducere mælkebetalinger efter behag. Der tages ingen egen økonomisk risiko. Som MEG Milch Board w. V. gentagne gange har kritiseret, falder alle risici udelukkende tilbage på producenterne skriver MEG Milch Board i en pressemeddelelse.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Arla afviser kritikken:

- Vi har fået viden om, at MEG Milch Board indsendte et andragende til forbundskartellet i september på grund af sænkningen af ​​mælkeprisen til Arla. Bundeskartellamt har endnu ikke henvendt sig til os, og vi kan ikke se nogen konkurrencebegrænsende adfærd i sagen, forklarer Markus Teubner, Arlas pressetalsmand til Topagar online.