Lyt til artiklen:

Arla underskriver erklæring om at reducere klimapåvirkning

00:00
Hastighed: ???x
02:22

Abonnementsartikel

Arla understreger igen sit engagement i at reducere udledningen af drivhusgasser i et nyt samarbejde med andre globale mejerivirksomheder.

Arla har skrevet under på en global erklæring om at reducere klimapåvirkning fra mælkeproduktion. Det skriver koncernen i en pressemeddelelse.

Formålet med initiativet, der hedder Pathways to Dairy Net Zero, er at identificere og igangsætte nye positive klimatiltag i mejeribranchen samtidig med, at ny forskning skal understøtte tiltagene med data om forskellige metoder, værktøjer og veje til at opnå en bæredygtig fremtid for mejeri.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Mejerisektoren spiller en afgørende rolle i etableringen af bæredygtige fødevaresystemer over hele verden og er med til at sikre ernæring af høj kvalitet til alle. Men det er afgørende, at hele branchen arbejder sammen om at fremskynde klimaindsatsen, siger CEO i Arla Peder Tuborgh og fortsætter:

- Vi er utrolig stolte over, at Arla så tydeligt viser sit klare engagement i at reducere klimapåvirkningen gennem sit engagement i det nye initiativ og med erklæringen forpligter os til fortsat at investere og forske i innovative måder at reducere udledningen af drivhusgasser på, helt fra de enkelte gårde og igennem hele værdikæden. Pathways to Dairy Net Zero understøtter derfor direkte Arlas nuværende rejse og vil styrke den indsats og de tiltag, vi allerede har igangsat for at fremskynde klimaarbejdet i mejeribranchen.

Som et af verdens førende mejeriselskaber vil Arla aktivt deltage i at hjælpe med at løse de klimaudfordringer, som mejeribranchen står over for. Som eksempel forpligtede Arla sig i 2019 til at reducere sin klimapåvirkning med 30 procent i 2030 og har en ambition om at være CO2e neutral 2050.

Arla har igangsat en række tiltag for at reducere sin udledning af drivhusgasser. En af de helt centrale er etableringen af klimatjek, hvor godt 8000 gårde i syv europæiske lande har indsendt data.

Dataene er herefter blevet eksternt verificeret og viser, at Arlas landmænd er blandt verdens mest klimaeffektive mælkeproducenter med et gennemsnitligt CO2e på 1,15 kilo per kilo råmælk. Klimatjek viser også, hvor landmændene fremadrettet kan reducere mest, og det er blandt andet disse erfaringer og resultater, som Arla vil dele med kolleger i Pathways to Dairy Net Zero.