Lyt til artiklen:

Arla i stor svensk økosatsning

00:00
Hastighed: ???x
01:43

Abonnementsartikel

Arla investerer 300 millioner svenske kroner i en udvidelse af det økologiske sortiment på sit mejeri i svenske Götene.

Arla har netop besluttet at investere yderligere 300 millioner kroner i en økologisk satsning på mejeriet i Götene. Beløbet kommer oven i 95 millioner svenske kroner, som i marts blev besluttet for indeværende år i blandt andet smørproduktionen. Det fremgår af en pressemeddelelse fra Arla i Sverige, som kalder investeringen i den økologiske satsning for en fremtidssikring.

De aktuelle investeringer på næsten 400 millioner svenske kroner på mejeriet i Götene svarer til knap 290 millioner danske kroner.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Investeringen på 300 millioner svenske kroner skal fordoble mejeriets kapacitet til håndtering af økologisk mælk og bidrage til, at Arla kan udvide det økologiske sortiment. Samtidig skal produktionsanlægget moderniseres.

Investeringen er ifølge Arlas pressemeddelelse den største, der er foretaget på et Arla-mejeri, siden Götenes ostelager blev bygget for 20 år siden og viser ifølge Arla betydningen af mejeriet i Götene.

- Vi ser konstant på, hvordan vi kan fremtidssikre mejeriet, finde grønnere og bedre løsninger for at kunne levere gode og bæredygtige produkter til hele Sverige. Hver dag gør vores ejere, landmændene, et utroligt arbejdepå gårdene og med den her investering kan vi bidrage til en fortsat vækst i det økologiske sortiment, siger Marika Lifbom, der er mejerichef i Arla Götene.

Med millioninvesteringen bliver mejeriet udvidet for at give plads til flere mælketanke, så der kan produceres større volumener af den økologiske mælk.

Det vil også i fremtiden forbedre sporbarheden og give større produktionssikkerhed.