Lyt til artiklen:

Uændret slagtesvinenotering: - Markedet er som en stille dans på stedet

00:00
Hastighed: ???x
01:38

Abonnementsartikel

Slagtesvinenoteringen uændret for uge 39

Danish Crown meddeler, at slagtesvinenoteringen for fjerde uge i streg er 8,70 kroner.

I sin markedsberetning skriver Danish Crown, at det europæiske marked for fersk grisekød kan lige nu bedst betegnes som en stille dans på stedet.

- Aktiviteten er ikke imponerende, men omvendt har panikken lagt sig, så markedet er mere roligt, og handlen glider pænt. Lige nu er vi inde i en periode, hvor nogle dele af grisene stiger lidt, mens andre sætter sig, så samlet set er billedet mere eller mindre uændret, siger Lars Albertsen, der er global salgsdirektør i Danish Crown.

Tendensen lige nu er, at jo mere klar til videre forarbejdning de forskellige dele af grise er, jo bedre er markedet. Derfor er der et fint salg af artikler som kamme, brystflæsk, bove, bacon og brystflæsk. Modsat ser det ud for de dele af grisen, der sælges uden af være udbenet, som forender og skinker.

- Siden sommeren har der generelt været mangel på udbeningskapacitet mange steder i Europa. Lige nu strammer det ekstra til, fordi flere tyske aktører er ramt af COVID-19. Udfordringen i Tyskland er, at alle nære kontakter skal isolere sig i 14 dage uden mulighed for at teste sig fri, som vi kender det i Danmark. Derfor skal der ikke være ret mange syge, før det koster markant på kapaciteten, og som markedet er lige nu, gør det ekstra ondt, siger Lars Albertsen.

Til landene udenfor Europa bliver der arbejdet på at løfte afsætningen over en bred front, og det lykkes med små skridt. Interessen fra Kina er fortsat lav, mens eksporten til Japan er stabil.