Lyt til artiklen:

Noteringen falder med 30 øre efter effektiviseringsplan

00:00
Hastighed: ???x
02:05

Dagen efter at Danish Crown har lanceret sin "Horizon" strategi, som skal øge selskabets indtjening med mindst 1,5 milliarder kroner, og hæve noteringen på kort sigt, falder noteringen med 30 øre pr kilo.

Således bliver prisen 13,50 kroner for et kilo grisekød, og 13,20 kroner for søer.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I markedsberetningen skriver slagteriet følgende:

Efter et hidsigt forår og en god sommer er det europæiske marked for grisekød nu ramt af afmatning og en nedgang i efterspørgslen.

- Lige nu ser vi priserne sive på det meste af grise. Markedet er generelt afventende, og alle har blikket rettet mod, hvad der kommer til at ske når forædlingsindustrien i Europa er tilbage for fuld kraft i løbet af de kommende to uger, fortæller Mads Stougaard, der er markedsdirektør i Danish Crown.

Det er først og fremmest priserne på delstykker, der sætter sig, men bove og andet kød til forarbejdning er ligeledes under pres.

- Når noteringen i Tyskland falder så drastisk, som det har været tilfældet med en nedgang på næsten halvanden krone (20 cent) i løbet af tre uger, så kan det ikke undgås, at det også sætter sig i kødpriserne i Europa, selv om vi gør alt, hvad vi kan for at holde priserne oppe, siger Mads Stougaard.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Udsætter 50.000 grise

Danish Crown udsætter desuden 50.000 grise til uge 34, idet tilmeldingen i indeværende uge blev som forventet.

Den forventede tilmelding til næste uge matcher slagtekapaciteten, og derfor forventes det, at der igen bliver behov for at udsætte cirka 50.000 grise til uge 35.

For søernes vedkommende udsættes der 190 til uge 34, hvor tilmeldingen også matcher kapaciteten, og vil der være status quo ved ugens udgang, skriver slagteriet.