Lyt til artiklen:

Svinenotering forbliver uændret

00:00
Hastighed: ???x
01:26

Abonnementsartikel

Svinenoteringen for uge 38 bliver - som ugen før - 8,70 kroner

For tredje uge i steg skal Danish Crown meddele, at slagtesvinenoteringen fastholdes på 8,70 kroner.

I sin markedsberetning skriver slagteriet, at der er fortsat gråvejr på det europæiske marked for fersk grisekød, hvor udbuddet typisk for årstiden er stigende.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Der stor enorm usikkerhed omkring udbuddet af grisekød i Europa i de kommende måneder. Det store spørgsmål er, hvor meget kød de spanske slagterier vil have behov for at afsætte i Europa. Er det meget store mængder, så kan det presse priserne, siger Lars Albertsen, der er global salgsdirektør i Danish Crown.

Priserne på de forskellige dele af grisen udvikler sig meget forskelligt. Bove, kamme, nakker, bacon og brystflæsk afsættes jævnt, og efterspørgslen er stabil. Udfordringen er de hele delstykker som forender og skinker, hvor et stigende udbud presser priserne.

- Priserne på forender og skinker presses, fordi der generelt mangler udbeningskapacitet mange steder i Europa. De udbenede varer er der en god efterspørgsel på, og den vil formentlig stige frem mod jul, så vi fokuserer på at få det maksimale ud af vores kapacitet, så vi kan minimere vores slag af delstykker mest muligt, siger Lars Albertsen.

Til landene udenfor Europa er der fortsat meget stille fra kinesisk side, mens der er løbende laves nye kontrakter til de japanske kunder.