Lyt til artiklen:

Noteringen stiger - søer tager endnu et fald

00:00
Hastighed: ???x
02:34

Prisen på grisen stiger i den kommende uge, hvor Danish Crown betaler 20 øre mere til en pris på 12,70 kroner pr. kilo. I samme ombæring får sonoteringen endnu et fald med 40 øre til 11,40 kroner pr kilo. Dermed er søerne falder 80 øre på 14 dage.

I markedsberetningen skriver slagteriet:

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det europæiske marked for fersk grisekød er lige nu inde i det typiske vakuum mellem sommeren og julen. Det har ændret mønsteret i efterspørgslen i Europa, hvor særligt tempoet i Tyskland er gået ned.

- Det tyske marked var utroligt stærkt hen over foråret og sommeren, men siden vi gik ind i efteråret, har det ændret sig. Den tyske produktion af grisekød er faldet med 25-30 procent i løbet af de sidste tre år. Derfor sælges langt størstedelen af det tyske kød nu på det tyske hjemmemarked, og her går det slet ikke lige så stærkt, som det gjorde tidligere på året, med lavere priser til følge, fortæller Mads Stougaard, der er markedsdirektør i Danish Crown.

Prisbilledet på tværs af Europa er meget forskelligt, for mens der nogle steder er et moderat pres på priserne, så er de stabile på andre dele af kontinentet.

- Lige nu handler det om at have fat i de lommer af markedet, hvor efterspørgslen ikke har flyttet sig nævneværdigt. Samtidig har vi en stabil eksport ud af Europa, som relativt set er mere attraktiv end den var tidligere på året. Og endelig kan vi - modsat de fleste andre i Europa - allerede nu så småt begynde at producere til de første juleordrer, siger Mads Stougaard

Når det kommer til slagtesituationen er meldingen følgende:

Artiklen fortsætter efter annoncen

Tilmeldingen til indeværende uge blev lidt højere end forventet, og med den slagtekapacitet, der har været til rådighed, betyder det, at der bliver behov for at udsætte cirka 50.000 grise til uge 43.

Med den forventede tilmelding til uge 43, reduceres antallet af udsatte grise forventeligt til cirka 40.000 i uge 44.

For søernes vedkommende udsættes der cirka 200 søer til uge 43. Slagteriet i Skærbæk har en fin kapacitet i den kommende uge, så trods en pæn tilmelding til uge 43, forventes der at være slagtet op med søerne ved ugens udgang.