Lyt til artiklen:

Uændret notering i uge 51

00:00
Hastighed: ???x
01:46

I uge 51 vil en gris koste det, den kostede i uge 50, det skriver Danish Crown i en pressemeddelelse.

I markedsberetningen skriver slagteriet:

Artiklen fortsætter efter annoncen

Slutspurten i julehandlen er nu i gang. Der er en pæn aktivitet, men mange steder i Europa er julehandlen ikke på det samme niveau som for et par år siden.

- Julehandlen er helt sikkert inden for skiven, men spothandlen har ikke været på samme niveau, som vi tidligere har set. Om det er et udtryk for et lidt lavere forbrug, eller det skyldes et lidt større udbud af kød i Europa, fordi priserne på mange udskæringer og delstykker lige nu matcher priserne på eksportmarkederne i Asien, ved vi ikke præcist, men det har været en mere rolig december end vanligt, siger Mads Stougaard, der er markedsdirektør i Danish Crown.

I den kommende uge er der fokus på det ferske salg, og det er den uge hele året, hvor leverancerne til det danske hjemmemarked fylder mest i den samlede produktion.

- Når der er fuld fart på produktionen af flæskestege, hakkekød til frikadeller og ikke mindst medisterpølse, så gør det virkelig stærkt ude på fabrikkerne. I både Horsens, Ringsted og på vores terminal i Kolding skæres, ridses og pakkes der flæskestege i de her dage. Forbrugerne vil heldigvis helst have dansk kød til jul, og medarbejderne yder en fantastisk indsats, for at vi kan levere de omfattende mængder, som detailhandlen efterspørger, fortæller Mads Stougaard.

Til markederne udenfor Europa er der ingen ændringer i efterspørgslen.