Lyt til artiklen:

Fødevareminister rækker hånden ud: Vil tale til demonstration og genskabe tillid

00:00
Hastighed: ???x
01:45

Den nye fødevareminister Rasmus Prehn vil tale til en traktordemonstration mod regeringens politik lørdag.

Det skriver Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

De seneste uger har der været demonstrationer mod regeringens politik, særligt beslutningen om at aflive alle mink. Derfor rækker Rasmus Prehn nu hånden ud til landmændene for at genskabe tilliden.

Han har derfor afsat tid i kalenderen til at komme rundt i landet og besøge det erhverv, han nu er minister for, en til to gange om ugen.

- Min første og måske største opgave som minister i det her nye ministerium er at få genskabt tilliden mellem de mennesker og det erhverv, jeg nu er i spidsen for, og os politikere. De fejl, der er begået, skal vi for alt i verden sikre ikke gentager sig, og derfor vil jeg som noget af det første blandt andet tage rundt i landet og lytte nøje til de ting, erhvervet har at sige, siger Rasmus Prehn.

I organiseringen af det nye ministerium iværksætter ministeren derudover en række tiltag og procedurer for at forhindre fejl fremadrettet, der lanceres snarligt, står der i pressemeddelelsen.

For at styrke tilliden mellem Folketingets partier og ordførerne på området, opfordrer ministeren til, at ordførerne skiftevis tager med på og initiativ til flere af turene.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Min kalender er åben for invitationer fra ordførerne til deres hjemstavne, særlige personer eller steder, de mener, jeg bør kende til. Det er altafgørende, at landmændene, fiskerne og fødevarevirksomhederne får et Folketing, der samarbejder bredt og konstruktivt på deres område, og derfor prioriterer jeg de her besøg meget højt, siger Rasmus Prehn.