Ingen danske fødevarer overskred grænsen for sundhedsskadelige pesticidrester i første kvartal af 2020.
DTU tester hvert kvartal fødevarer for pesticidrester, og i første kvartal var der kun sundhedsskadelige pesticidrester i udenlandske fødevarer.
Rapporten for 1. kvartal 2020 omfatter resultater for 332 konventionelle eller økologiske stikprøver og mistankeprøver af frugt, grøntsager, korn, forarbejdede produkter og animalske produkter.
Der er fundet tricyclazol i én prøve af importeret ris, triazophos i en prøve af sød basilikum fra Thailand og chlorpyrifos i en prøve af hellig basilikum fra Thailand i mængder, der overskrider grænseværdien, og som er vurderet til at udgøre en sundhedsmæssig risiko.
Derudover er chlorpyrifos og chlorpyrifos-methyl fundet i to prøver af mandarin fra Marokko og Spanien, en prøve af appelsin fra Grækenland og en prøve af banan fra Ecuador, der er målt i mængder signifikant over detektionsgrænsen, men under den gældende grænseværdi.