Abonnementsartikel

Seges Økologi tilbyder på grund af coronavirussen online inspirationsmøder og videndeling for økologer.

Selvom Danmark er lukket ned, og der er særlige forholdsregler på grund af coronavirussen, skal økologerne ikke snydes for at få ny faglig viden og vejledning.

Derfor har Seges Økologi rykket forårsmøderne for landmændene til at foregå online, så alle kan se med. Det skriver Seges i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Ingen skal dog snydes for at få ny faglig viden, aktuelle informationer og inspiration til forårsarbejdet, siger lederen af Seges Økologi Innovation Kirsten Holst.

På møderne, også kaldet webinarer, vil der være økologikonsulenter, som holder faglige oplæg, tager deltagerne med på virtuelle markvandringer og meget mere. Der vil også være mulighed for at stille spørgsmål via chatten.

Får viden ud

Møderne foregår i samarbejde med DLBR Dansk Økologi, og formanden for styregruppen og økologichef hos AgriNord, Thomas Vang Jørgensen mener, det er en god løsning for at videndele i de her begrænsende tider.

- Jeg er meget glad for, at den lokale økologirådgivning og Seges Økologi i fællesskab benytter lejligheden til at afprøve nye måder at mødes på. Vores mål er at få viden ud at arbejde hos økologerne, også mens vi er ramt af Corona, så derfor udvikler vi nye kanaler via webinarer, videoer og onlinemøder, siger han.

Møderne kan desuden tilgås, når de har været gennemgået live online. Derfor kan man godt få informationerne, selvom man måske ikke lige kan deltage.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Der er foreløbig to planlagte møder - et om ukrudtsbekæmpelse i foråret den 1. april og et om hamp og hampedyrkning den 2. april.

Det er gratis at deltage, men tilmelding er nødvendigt for at få linket til mødet. Man kan se mere og tilmelde sig på https://www.landbrugsinfo.dk/Oekologi/Sider/Oekologiwebinarer.aspx.