Lyt til artiklen:

Agrovi samler den regenerative indsats

00:00
Hastighed: ???x
02:10

Dansk landbrug står midt i en historisk krise med kniven for struben. Men hvordan kommer landbruget igennem? Det giver Videnscenteret Agrovi svar på ved at udbrede omlægning til regenerativ dyrkning, der er langt bedre for klimaet, lettere for landmændene, og som bidrager til mangfoldighed for planter og dyr.

Nu samler Agrovi sin indsats for regenerativt landbrug i Danmark og udlandet i brandet Agroganic, der leverer rådgivning til virksomheder, det skriver de i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Hvis vi skal skabe et bæredygtigt landbrug, er regenerativ dyrkning nødt at være med, og det er der heldigvis mange store virksomheder, som har fået øjnene op for. Derfor samler vi nu rådgivning om regenerativt landbrug i Agroganic, siger Agrovis direktør, Niels Peter Ravnsborg.

Han håber på, at regenerative metoder også vil være med, når Grøn Trepart til juni præsenterer udgangspunktet for en CO2-afgift på landbruget. Indtil videre har Niels Peter Ravnsborg ærgret sig over, at Svarer-rapporten har overset metoderne.

Agrovi: Svarer-rapport vender det blinde øje til regenerativt landbrug

Se også:

Agrovi: Svarer-rapport vender det blinde øje til regenerativt landbrug

Løser problemer

Boston Consulting Group udgav for nylig en rapport, der estimerer, at omlægning af 73 procent af det danske landbrugsareal ville kunne reducere op til fire megaton CO2 per år, hvilket svarer til 15 procent af Danmarks CO2-udledninger i 2030. Desuden vil en konventionel landmand potentielt få en stigning i fortjeneste på op til 40 procent efter en seksårig omstillingsperiode.

Hvorfor omlægger alle ikke med det samme?

Agrovi og nu Agroganic mener, at regenerativt landbrug er fremtiden, selvom mange endnu ikke har turdet kaste sig over det.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Behovet for effektive landbrugssystemer er større end nogensinde. Ja, det koster en indsats at lægge om og et andet mindset, men det har så mange fordele, som langt overstiger indsatsen, siger Niels Peter Ravnsborg.

Økolog med reduceret jordbearbejdning vinder sund jord-konkurrence

Se også:

Økolog med reduceret jordbearbejdning vinder sund jord-konkurrence