Dagens afgrødekommentar fra Jyske Markets: Den amerikanske landbrugsminister Sonny Perdue kommenterede igen i går på den verserende handelskonflikt, da han igen var ude at sige, at hans ønskescenarie stadigvæk er en udskydelse af de toldsatser, som Trump har truet med at indføre fra på søndag. Det kan synes indlysende, da det modsatte vil betyde, at forhandlingerne igen er gået i hårdknude her på falderebet. Det er dog stadigvæk den generelle opfattelse i markederne, at en udskydelse af nye tariffer er det mest sandsynlige udfald. I den efterhånden langstrakte konflikt har vi dog før oplevet, at positive vibrationer i sidste øjeblik vendes til negative. Derudover kommenterede landbrugsministeren også på de kinesiske køb af sojabønner, som han kalder for et fremskridt i bestræbelserne på at nå en fase 1 aftale. Samtidig sagde han dog også, at han er skuffet over mængden af soja som kineserne ind til videre har indkøbt. Kommentaren kom på et møde for fjerkræ- og æggeproducenter, og interessant nok, i kølvandet på, at kineserne havde sikret sig endnu en levering af amerikanske sojabønner. Den samlede volumen lød på 585.000 tons, og det forlyder, at flere kinesiske opkøb kan være på vej. På trods af kinesiske opkøb, så var tendensen på sojabønnerne i går, at priserne hen på eftermiddagen kom under pres. Med stor sandsynlighed med afsæt i fondenes salg, som forsikring mod manglende fremdrift i forhandlingerne - og ultimativt indførelsen af nye tariffer. Den samme udvikling så vi i priserne på majs, som også kom under pres hen på eftermiddagen.

Udover handelskrigen, så er det for nuværende vejrmarkederne, der kan være med til at drive priserne, og et ellers tiltrængte regnskyl i Sydamerika ser nu ud til at udeblive. Fortsat tørke kan være med til at holde en hånd under priserne.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Gårsdagens tal for de amerikanske råolielagre overraskede markedet med en stigning på 822.000 tønder, mod et forventet fald på 3 millioner tønder. Sæsonmæssigt er vi der, hvor man historisk ser et træk på lagrene, og tallet fik også markedet til at sælge olien ned med to procent umiddelbart efter offentliggørelsen. Faldet var dog kortvarigt, og stigende priser hen over eftermiddagen og aftenen betød, at vi lukkede stort set uforandret. Det vidner om, at det saudiske træk med at smide yderligere produktionsnedsættelser i puljen i fredags, tilsyneladende har den ønskede prisunderstøttende effekt.