Efter næsten syv år som administrerende direktør hos Friland A/S, har Henrik Biilmann valgt at opsige sin stilling. Fratrædelsen træder dog først i kraft d. 31. januar, skriver Friland i en pressemeddelelse.

- Det har været en af de sværeste beslutninger i min karriere, og det er meget vigtigt for mig at understrege, at min opsigelse ikke er et fravalg af Friland. Jeg har fået et tilbud fra anden side, som er det helt rigtige for mig, der hvor jeg er i min karriere netop nu, siger Henrik Biilmann og fortsætter:

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Bestyrelsen og alle medarbejderne hos Friland er et utrolig stærkt hold, og jeg er slet ikke i tvivl om, at Friland er gearet til at møde den stigende efterspørgsel på både økologi og produkter med fokus på høj dyrevelfærd.

Peter Fallesen Ravn, der er bestyrelsesformand i Frilands bestyrelse, ønsker Henrik Biilmann held og lykke fremover, og han har respekt for beslutningen.

- Der er ingen tvivl om, at jeg er ærgerlig over Henriks beslutning, for vores samarbejde har været både godt og loyalt. Henrik har formået at balancere det kommercielle samtidig med, at han har i høj grad har formået at involvere leverandørerne. Friland er på en rejse, og kravene fra forbrugerne bliver stadig større. Historisk set har Friland altid været meget omstillingsparat, og det skal vi sikre os, at virksomheden også vil være i fremtiden, siger han.

Med 150 ansatte er VikingGenetics blandt verdens største og førende landmandsejede kvægavlforeninger.

I en pressemeddelele skriver VikingGenetics:

Artiklen fortsætter efter annoncen

Da den tidligere administrerende direktør, Rex A. Clausager, trådte tilbage i maj, startede bestyrelsen arbejdet med at søge efter en ny administrerende direktør.

- VikingGenetics er i en stærk udvikling med en klar strategisk retning. Det har været vigtigt for os at finde en ny administrerende direktør, som både forstår og respekterer vores stærke rødder i andelsbevægelsen og samtidig kan videreføre VikingGenetics konstante innovative og kommercielle udvikling. Med sin erfaring fra ARLA og Friland, har Henrik bevist evnen til at skabe resultater i landmandsejede andelsforeninger., siger bestyrelsesformand i VikingGenetics, Lars-Inge Gunnarsson og tilføjer:

- Vi har haft en stærk gruppe af kandidater til stillingen, hvilket har gjort os i stand til at vælge en erfaren direktør med stærke lederegenskaber. Fra sin stilling hos Friland, har Henrik også erfaring i at positionere et brand med fokus på bæredygtig produktion, hvilket vi ser som et godt match til VikingGenetics' ambitioner.

Henrik Biilmann har været direktør i Friland siden 2013, men han var ikke i tvivl, da han accepterede stillingen i VikingGenetics.

- Jeg glæder mig meget til at tage fat på denne nye udfordring og møde medarbejderne i VikingGenetics. Jeg ser VikingGenetics som en andelsforening med meget tætte relationer til landmændene både internationalt og på hjemmemarkedet, og jeg ser frem til at møde medlemmerne i Sverige, Finland og Danmark samt de internationale kunder og partnere. Med min baggrund i andelsverdenen er jeg fuldt ud klar over forpligtelsen til at skabe værdi for medlemmer og kunder, Siger Henrik og fortsætter:

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Jeg synes, at virksomheden har haft en meget interessant udvikling helt siden starten. Jeg ser i VikingGenetics en datadrevet og innovativ virksomhed, der bringer banebrydende produkter på markedet. Samtidigt også en nøglevirksomhed i udviklingen af en rentabel og bæredygtig kvægsektor gennem innovative løsninger og genetisk materiale. Jeg glæder mig til at deltage i fortsættelsen og den videre udvikling af virksomheden.