Abonnementsartikel

DLG indvier kornterminalen på Masnedø ved Vordingborg med plads til 150.000 tons afgrøder. Alle virksomhederne på havnen holder fest og åben havn lørdag den 22. juni, hvor alle er velkomne.

Landmænd på Lolland-Falster og Sjælland får nu glæde af den store havneudvidelse på Masnedø, der øger DLG's lagerkapacitet fra 40.000 tons til i alt 150.000 tons, skriver DLG i en pressemeddelelse. Koncernchef i DLG, Kristian Hundebøll, siger:

- Vi glæder os rigtig meget til at tage anlægget på Masnedø i brug. Byggeriet er kørt helt efter planen og er endda blevet billigere end beregnet. Som planlagt er vi således klar til at bruge den store kornterminal i denne høst. Vi kan nu tage 1.000 tons korn ind i timen og ligeledes laste 1.000 tons pr. time. Det svarer til et lastbiltræk hver 3-4 min. Vi bliver dermed mere effektive og styrker vores konkurrencekraft.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Sammen med Vordingborg Kommune har DLG i samarbejde med handelsselskabet Copenhagen Merchants investeret 300 mio. kr. i de nye havnefaciliteter, skriver DLG.

Styrker landbruget

Masnedø bliver DLG-koncernens største kornterminal med bedre muligheder for avanceret lagring, tørring og sortering af korn. Havneudvidelsen gavner både DLG's og landbrugets konkurrenceevne, da det øger mulighederne for at afsætte danske landmænds afgrøder på de internationale markeder. Kristian Hundebøll, DLG, siger:

- Investeringen er et vigtigt skridt for DLG og en meget positiv udvikling for Sydsjælland og øerne. Vi får nu en ekstra udskibningshavn på Sjælland for afgrøder til verdensmarkedet og for modtagelse af råvarer til det danske marked. Vi baner samtidig vejen for en mere smidig strukturtilpasning imod færre og større enheder, der reducerer vores håndteringsomkostninger og sikrer en bedre kvalitet. Samtidig sænker vi vores transportomkostninger væsentligt, hvilket også kommer vores landbrugskunder til gode.

- Det er naturligvis for tidligt at spå om årets høst, men afgrøderne står i øjeblikket flot ude på markerne, så vi håber selvfølgelig, at vi sammen med vores kunder for en rigtig god, nem og stor høst, så det nye store kornanlæg kommer til at vise sin berettigelse fra starten af. Det har hele landbruget brug for efter den lille og tørre høst sidste år.

Vordingborg Kommunes investering i udbygningen af havnen betyder, at havnen nu kan modtage skibe på op til 60.000 tons for dellastning i stedet for de nuværende 5.000-7.000 tons skibe. Samtidig giver de nye havnefaciliteter mulighed for langt hurtigere lastning og losning.