Abonnementsartikel

Seges er på banen med et nyt program, som skal lette arbejdet med biogas hos landmændene.

Nemmere håndtering af data og papirgange om biogasproduktion er et stort ønske fra både landmænd og biogasselskaber.

Det ønske imødekommer Seges nu snart med et helt nyt program BiogasOnline, som er udviklet i samarbejde med Danmarks største biogasselskab NatureEnergy.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Behovet for at systematisere processen er udtalt. Der er rigtigt mange sagsgange i form af indberetninger mellem landmænd, biogas og myndigheder i forbindelse med håndteringen af biomasse til og fra biogasanlæggene, og det er det problem, som Biogas Online løser. Vi er klar til at rulle programmet ud om ganske kort tid, og har allerede fået de første henvendelser fra potentielle kunder, fortæller Troels Toft, sektordirektør i Seges.

Han peger specifikt på at biogasselvskabet nu får lettere ved at modtage de nødvendige informationer fra som leverandør og efterfølgende nemmere kan fortage den lovpligtige indberetning til myndighederne. Derudover får biogasanlæggene også langt lettere ved at håndtere enkelte aftaler i mellem landmanden og biogasanlæggene, der sikrer at landmanden får lige netop den mængde afgasset biomasse med det korrekte næringsstofindhold.

- For landmændene er fordelene, at han som leverandør til og modtager fra biogasselskabet kan

indberette og få data via Dansk Markdatabase og planteavlsprogrammet Mark Online, som arbejder fuldstændigt sammen med Biogas Online. Planteavlskonsulenterne får dermed også langt lettere ved at håndtere både indleverede mængder biomasse og afgasset biomasse for den enkelte landmand, fortæller Troels Toft.

At Biogas Online er fuldt kompatibelt med Mark Online og Dansk Markdatabase, betyder også, at data der hentes og indtastes i Biogas Online kan direkte indgå i den videre markplanlægning.