Abonnementsartikel

Regeringen og DF's plan for dansk infrastruktur er kærkommen, mener L&F. Fødevareklyngen spilder årligt 400.000 timer i trafikken.

400.000 timers spildtid i trafikken koster hvert år fødevareklyngen knap en kvart milliard, viser analyse fra Landbrug og Fødevarer.

Derfor glæder erhvervsorganisationen L&F sig over, at regeringen og DF i dag har fremlagt en plan for investeringer i den danske infrastruktur.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Spildtid er en dræber for et erhverv, og vores virksomheder og landmænd ville langt hellere bruge den tid, de i dag bruger på at holde i kø på vejene, til at producere nogle af verdens bedste fødevarer, siger Flemming Nør-Pedersen, der er direktør i Landbrug & Fødevarer og fortsætter:

- Derfor er det rigtig positivt, at der nu er kommet et langsigtet udspil frem mod 2030 for den danske infrastruktur. Det er tvingende nødvendigt med investeringer i det danske vejnet, hvis vi skal nedbringe trængselsudfordringerne.

Hver fjerde lastbil transporterer varer, der er relateret til det danske fødevareerhverv, og på vejene færdes de landbrugskøretøjer, der er grundlaget for vores fødevareproduktion.

Trafikale knudepunkter

Landbrug & Fødevarer var selv ude med et transportpolitisk udspil med en række anbefalinger til investeringer i den danske infrastruktur sidste år.

Her pegede organisationen bl.a. på, at der er behov for investeringer til trafikale knudepunkter som E20, E45, ny midtjysk motorvej, en kattegatforbindelse, samt omkring indfaldsvejene til de store byer.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Jeg glæder mig over, at mange af disse projekter er prioriteret i udspillet. Vi har brug for et mere effektivt transportsystem, hvis vi skal kunne opretholde konkurrenceevnen på et internationalt marked, siger Flemming Nør-Pedersen, der også glæder sig over projektet om en tredje Limfjordstunnel.

Han ser også gerne, at man prioriterer de kommunale veje:

- Mange af vores landmænd oplever, at landevejene ofte er i dårlig stand. Derfor er der sideløbende brug for, at kommunerne anlægger og vedligeholder, så vi holder alle del af landet kørende. Det kunne med fordel være et tema for nogle af de puljemidler, planen også afsætter

Du kan læse mere om, hvor de nye veje skal være på Dagens Byggeri.