Lyt til artiklen:

Udsigt til endnu et rekordresultat: Plan om salg af rumænsk storlandbrug skrottet

00:00
Hastighed: ???x
02:59

Abonnementsartikel

Agri Invest A/S forventer et 2022-resultat næsten på niveau med de 40 millioner kroner som i rekordåret 2021 og dropper nu salgsplaner for i stedet at finde nye investorer - First Farms har allerede købt aktier.

Aktionærerne i Agri Invest A/S, der siden 2006 har drevet storlandbrug i Rumænien, kan ifølge en pressemeddelelse fra selskabet se frem til endnu et stærkt resultat, når regnskabet for 2022 fremlægges senere på foråret.

Agri Invests formand Preben Hansen, Avdebogård ved Holbæk, forventer en bundlinje på noget nær samme niveau som i rekordåret 2021 - det vil sige i nærheden af 40 millioner kroner

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Og selskabet har nu ændret sine salgsplaner til i stedet at skaffe nye investorer.

rich-media-2
Formand Preben Hansen forventer et 2022-resultat i nærheden af rekordresultatet i 2021, hvor overskuddet blev 40,6 millioner kroner. I 2020 blev resultatet 9,7 millioner kroner og i 2019 blev det 1,7 millioner kroner. Foto: Agri Invest/Ulrik Larsen.

Agri Invest driver konventionel planteavl på tre gårde med i alt cirka 12.500 hektar. Oven på rekordresultatet i 2021 besluttede selskabet at sætte hele storlandbruget, der dengang var på 10.500 hektar, til salg for 100 millioner euro. Nu har Agri Invest ændret kurs og vil hellere tiltrække nye medinvestorer, oplyser formanden.

Salgsproces i stå

- Hen over det seneste år har vi forhandlet med flere mulige købere, men ingen kunne matche vores pris. Derfor valgte vi i efteråret at stoppe processen. I stedet vil vi - gennem opkøb og lejeaftaler - gøre landbruget endnu mere solidt og attraktivt for nye medinvestorer, siger Preben Hansen.

Den nye strategi har ifølge Preben Hansen foreløbigt medført, at næsten 2.000 hektar attraktiv landbrugsjord er lagt til. Det er sket med to lejekontrakter, hvoraf den ene på 1.200 hektar løber i minimum otte år. At etablere solcelleanlæg og vindmøller er også en del af strategien, og de første projekter er under udvikling.

- Der er fine muligheder for at udnytte begge energikilder på de arealer, som Agri Invest ejer, oplyser Preben Hansen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

FirstFarms har købt aktier

FirstFarms A/S har ad flere omgange købt aktier i Agri Invest, og FirstFarms har i forbindelse med sine aktieopkøb fremhævet, at Agri Invest er i god gænge og har et stort udviklingspotentiale.

- For os er det et stærkt skulderklap, at en børsnoteret virksomhed i samme branche finder Agri Invest så interessant, at de vil investere i os, siger Preben Hansen, som håber, at også andre investorer får øjnene op for, at Agri Invest er et veldrevet selskab med potentiale for gode afkast.

Investorer er velkomne

- Vi havde et forrygende 2021 lige som mange andre planteavlsbedrifter, der nød godt af store høstudbytter og stigende salgspriser. Egentligt havde vi ikke troet, at vi kunne fastholde det resultatniveau i 2022, men et resultat mellem 35 og 40 millioner kroner er absolut realistisk, og vores 285 aktionærer kan, hvis generalforsamlingen følger bestyrelsens indstilling, se frem til en ganske pæn udbetaling af udbytte, siger Preben Hansen.