Lyt til artiklen:

Agreena rejser 150 millioner kroner til at hjælpe landmænd med grøn omstilling

00:00
Hastighed: ???x
02:32

Abonnementsartikel

Danske Agreena hjælper landmænd med at foretage en frivillig grøn omstilling - og samtidig gøre den til en god forretning. Med en ny investering på 150 mio. kr. i ryggen er Agreena klar til at tage den internationale vækstrejse til nye højder og hjælpe endnu flere landmænd med nye dyrkningsmetoder og CO2-certificering.

Agreena, der har udviklet en model, som skal gøre den grønne omstilling til en forretning for landmanden, modtager en stor investering på 150 millioner kroner.

Det skriver Agreena i en pressemeddelelse.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Agreena hjælper landmanden med at få finansieret sin omlægning til en mere klimavenlig produktionsform baseret på dyrkningsmetoden conservation agriculture, der gavner både klima og miljø.

Siden Agreena lancerede sit AgreenaCarbon-program, har der været gang i væksten, og virksomheden har i dag indtaget otte europæiske markeder. Og med en ny, stor investering i ryggen på i alt 150 mio. fra blandt andet Vækstfonden, førende internationale investorer og en række danske landmænd, er Agreena klar til at fortsætte vækstrejsen - også internationalt.

- Vi startede AgreenaCarbon med en mission om at accelerere landbrugets grønne omstilling. Vi har allerede mere end 150 landmænd og 50.000 hektar landbrugsjord med i vores program. Og med den nye investering har vi fået endnu større muskler, så vi kan nå ud til endnu flere danske og europæiske landmænd og hjælpe dem med at gøre grøn omstilling til god forretning, fortæller Agreenas CEO Simon Haldrup og fortsætter:

- Investeringen giver os samtidig mulighed for at videreudvikle vores platform og skærpe vores værditilbud over for landmanden yderligere. Vi har blandt andet blikket rettet mod nye teknologiske muligheder, såsom blockchain, der vil give endnu bedre sporbarhed både for landmanden og køberne af landmandens CO2-certifikat.

Den nye investeringsrunde blev ledt af det svenske investeringsselskab Kinnevik samt Vækstfonden, Giant Ventures og enkeltinvestorer, der bl.a. tæller en række danske landmænd.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Fødevareerhvervet er midt i en vidtgående omstilling. Vi er nødt til producere fødevarer på en mere klima- og miljøvenlig måde for at komme i mål med klimamålsætningerne. Derfor har vi brug for innovative og skalerbare løsninger, der kan understøtte landbrugsindustrien i deres grønne omstilling, siger partner i Vækstfondens afdeling for direkte investeringer, Eric-Alan Rapp.

- Agreena er et godt eksempel på netop det, og derfor er vi meget glade for at kunne bidrage til Agreena på deres rejse.