Det betyder noget at kende formanden for det lokale landbrug. Det betyder noget, at rådgiverne ved, hvad hinanden laver og det betyder alt, at landboforeningen gør faget synligt.

I de senere år har Vestjysk oplevet tilgang i medlemstallet, især blandt yngre nyetablerede landmænd.

Artiklen fortsætter efter annoncen

En af dem er 35-årige Morten Karlsen. Opvokset og uddannet i erhvervet som sin kone Kaya.

I april 2016 kører parret 20 millioner gennem magnetstrimlen og springer ud i en malkekvægproduktion med robot og 210 jerseykøer med et jordtilliggende på 150 ha, hvoraf de 50 ha er lejet.

For Morten Karlsen er det helt afgørende, at han mærker, at landbrugets organisationer bakker op om erhvervet og fagligheden.

- Det betyder rigtig meget, at formanden kommer ud i vores område. Helt ud, hvor vi er, og at han ved, hvad der rør sig, siger Morten Karlsen.

- Det føles godt, at medlemmerne bliver bakket op, og at de lytter til os, siger Morten Karlsen og forklarer, at den samhørighedsfølelse smitter af i den rådgivning, han får hos Vestjysk.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Man fornemmer, at rådgiverne ved, hvad hinanden laver. Det er guld værd. For når der måske ikke er nyt i et område, er der måske nyt i et andet, og så kan man være på forkant, siger han.

Besøg på Axelborg

I oktober havde Vestjysk arrangeret udflugt til Brancheorganisationen Landbrug & Fødevarer på Axelborg for en stor del af de nyetablerede landmænd i Vestjylland.

Her gjorde det indtryk, at landbrugets hovedsæde arbejder meget bevidst for at tale til forbrugerne og gå imod fake news fra velmenende organisationer.

- Det gør ondt i sjælen, når forskellige grupper beskylder os for alt muligt forkert.

- Faktum er, at jeg hver morgen står jeg op og glæder mig til at komme ud til mine dyr. Jeg passer dem godt, og jeg leverer gode sunde afgrøder og kvalitetsmælk, som resten af verden er vilde med at købe.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Og her i Outrup står folk i kø for at købe kød ved stalddøren, siger Morten Karlsen og opfordrer Vestjysk til fortsat at samle de nyetablerede landmænd til arrangementer.

- Det er meget givende, at Vestjysk følger os og samler os, så vi kommer ud og taler med andre nyetablerede og udveksler vores erfaringer og taler om nye muligheder, siger landmanden.

Det er en opfordring, som formand for Vestjysk, Søren Christensen ikke er sen til at tage til sig. Han glæder sig over, at medlemmerne mærker effekten af øget synlighed.

- Det er helt afgørende for os i Vestjysk, at medlemmerne mærker, at vi også har en stærk organisation som Axelborg, der både politisk og fagligt støtter os i vores virke.

- Så naturligvis laver vi en tur til Axelborg igen, understreger Søren Christensen.