Siloen beholder sin velkendte kvadratiske form udvendigt, men indvendigt er hjørnerne afrundet med cirka 20 cm fra top til bund. Denne afrunding optimerer fuldstændig tømning af siloen hver gang samt forøger anvendelsesmulighederne for siloerne til f.eks. såsæd.

Hos BM Silo i Tvis ved Holstebro fik de ideen til de indvendige runde siloer ud fra en forespørgesel fra en europæiske kunder, der handler med det indonesiske marked.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- På den måde opstod ideen om runde siloer. For at imødekomme ønsket har vi, efter flere drøftelser med kunden, udviklet konceptet med indvendige, runde hjørner på næsten alle modeller af vores siloer. Efter flere tests har vi produceret mere end 50 siloer alene til denne kunde, fortæller Claus Martinsen, salgschef og indehaver af BM Silo.

- En helt firkantede siloer udnytter pladsen 30 pct. bedre end en helt rund, men med de afrundede hjørner forener vi de bedste af to verdener og får mere plads og mindre spil, siger Claus Martinsen.

BM Silo henvender sig primært til landbruget og industriens marked, men med denne opgradering er firmaets muligheder for at ekspandere til andre brancher og segmenter væsentligt forøget, fortæller Claus Martinsen, der glæder mig til at præsentere siloerne på Agromek 2018.

Firmaet producerer siloer og transportløsninger af materialer til og fra siloerne. 80 pct. af omsætningen går til eksport.