- Jeg er rigtig, rigtig glad for at høre, at Arla vælger at etablere et innovationscenter i Nr. Vium. Det er godt nyt, for det skaber udvikling på mange forskellige planer i hele vores område, siger borgmester i Ringkøbing-Skjern Kommune Hans Østergaard til nyheden om, at mejerivirksomheden Arla Foods vil investere godt 270 mio. kr. i et nyt innovationscenter ved mejeriet i Nr. Vium.

Innovationscenteret, der ventes at stå færdigt i 2021, vil skabe beskæftigelse for ca. 90 højtuddannede specialister - eller som der står i pressemeddelelsen fra Arla Foods: "førende forskere og innovatører, der vil udforske og levere nye måder at bruge mælk og valle på, for at imødekomme den voksende verdensbefolknings behov".

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Dermed trækker Arla yderligere know how og teknologi til kommunen, siger borgmesteren og peger på, at det især er en rigtig god nyhed, at det er innovations- og forskningsafdelingen, Arla vælger at placere i kommunen.

- Det sender et klart signal om, at der er en tro på, at det også i vores område kan lade sig gøre at finde de folk, der kan besætte stillingerne. Arla er allerede en betydningsfuld virksomhed i området, og at de nu investerer yderligere i et innovationscenter, ser jeg som et tegn på, at Arla har tiltro til fremtiden i området, og at Arla påskønner den vækststrategi vi har i kommunen, hvor vækst og bæredygtig udvikling går hånd i hånd.

Kærkomne investeringer

Arla annoncerede i begyndelsen af februar i år investeringer på knap 1 mia. kr. på mejerierne i Ringkøbing-Skjern Kommune fordelt på knap 440 mio. kr. på en udvidelse af mælkebehandlingskapaciteten på Arinco-mejeriet i Videbæk, knap 410 mio. kr. bl.a. på en udvidelse af produktionen af specialingredienser til fødevareindustrien i Nr. Vium og 96 mio. kr. på udviklingen af specialoste på Troldhede Mejeri. Herudover har Arla gennem bæredygtighedsstrategien Good Growth 2020 planlagt investeringer i et biogasanlæg i Nr. Vium.

Sammen med det kommende Innovationscenter er det alt sammen kærkomne investeringer, der forventes at skabe både udvikling og arbejdspladser i kommunen.

- De meget store investeringer fra Arlas side stiller selvfølgelig også nogle krav til os som kommune om f.eks. at sikre, at den fornødne infrastruktur til at imødekomme deres investeringer er på plads. Det arbejder vi hårdt og målrettet på at sikre, og Arlas beslutning om at placere deres innovationscenter i vores område kan kun være endnu et argument for den udvidelse af Rute 15, som vi længe har ytret et ønske om på Christiansborg, siger Hans Østergaard.