Landbrugsmessen Gl. Estrup er veloverstået, og bestyrelsen kan nu se tilbage på en alsidig og vellykket messe. De kan samtidig ånde lettet op, for hele 16.322 gæster blev det til. Det er flere, end bestyrelsen turde håbe på, efter Hesteudvalget måtte aflyse al deltagelse af heste tilbage i maj på grund af smittefare.

- Vi er helt klar over, at mange af vores gæster kommer for at se hestene ? enten de præsenteres i ringen, kører kvadrille eller deltager i børnedyrskuet. Det er ingen hemmelighed, at vi alle glæder os til, at hestefolkene kommer tilbage næste år, skriver bestyrelsen bag Landbrugsmessen i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Tid til evaluering

Om lørdagen var der bragende solskin fra en skyfri himmel, alt imens søndagen bød på koldere temperaturer, hvor skyerne heldigvis valgte at holde på vandet. Alt i alt et fremragende messevejr og det kunne mærkes på stemningen på pladsen.

Landbrugsmessens nye satsning i form af temaet Jagt, skov og friluftsliv var så stor en succes, at bestyrelsen har udmeldt, at temaet er kommet for at blive. Det samme gælder præsentationen af de moderne maskiner i ringen og havetraktortræk, som blev så stor en publikumsmagnet, at de 24 unge allerede er blevet bedt om at sætte kryds i kalenderen igen næste år. Motocrossshowet var ligeledes noget, publikum kunne lide, og herligt var det at se de mindste benytte sig af lejligheden til at øve agility på hjemmelavede kæpheste i mangel af den ægte vare.

Det må gerne kradse

På Djursland Landboforenings stand på messen var det som altid muligt at tage en snak med de folkevalgte og udvalgte medlemmer af foreningen. Jørgen Clausen, et mangeårigt medlem af Djursland Landboforening, havde benyttet lejligheden til at invitere en række lodsejere forbi standen for at tale om jordfordeling.

- Jeg synes, at vi landmænd fylder for meget på vejen. Derfor har jeg inviteret dem, som jeg ved, der er interesseret i at afgive og bytte, så vi kan komme i gang med det, lød det fra Jørgen Clausen.

Den 82-årige landmand er stor fortaler for jordfordeling, og har selv været igennem fordelinger på egen ejendom.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det handler om, at vi skal bytte. Der skal ikke bare være én, som skal skrabe al jorden til sig. Det kan godt komme til at kradse lidt i lommen, men det er det værd for at få jorden samlet, mener Jørgen Clausen.

Djursland Landboforening havde som altid et væld af børn forbi, som pressede minihalmballer, malede korn og frygtløst stak hænderne ind i følekasserne.