Abonnementsartikel

De nye tiltag på dyrskuet fik en god modtagelse. Madmarkedet fredag og lørdag fik stor ros af publikum, men kun cirka 8000 besøgte skuet.

Madmarkedet på dyrskuet i Horsens var populært, men lørdagens regn holdt mange hjemme.

- Vi er super godt tilfredse med dyrskuets nye profil, og jeg er sikker på, at det er vejen frem, siger Peter Søgaard Mortensen, der er formand for foreningen Land & By ØSTjylland, der står bag dyrskuet i Horsens.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Der var arrangeret madmarked med workshops og events i et stort telt på pladsen, hvor fødevareproducenter og gårdbutikker fra hele Jylland deltog. Og som erstatning for Tivoli på pladsen var der indrettet et stort legeområde for børn, hvor der også var fokus på mad, og hvor børnene blev aktiveret og kunne boltre sig med leg og læring om fødevarer og landbrug.

- Jeg fornemmer, at der var rigtig god opbakning til de nye tiltag fra publikums side, og jeg er glad for den udvikling, vi her har fået sat i gang med hensyn til dyrskuet. En udvikling vi vil bygge videre på de kommende år, siger formanden, der også er glad for den store udstilling af dyr.

På med gummistøvler

Han lægger dog ikke skjul på, at han gerne havde set flere besøgende end de cirka 8.000, der mødte op på pladsen over de to dage.

- Tidligere års besøgsantal har i høj grad været baseret på skøn, men i dag har vi fået mere styr på tallene, og det giver et bedre overblik over hvilke grupper, der kommer, hvilket vi er glade for. Det kan være med til at fremtidsudvikle dyrskuet og give et fingerpeg om, hvor vi kan forbedre os.

Sidste år skønnede arrangørerne, at der havde været omkring 20.000 gæster på skuet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Regnen holdt selvfølgelig mange hjemme om lørdagen, det kunne vi ikke holde for. Men dem der kom, så ud til at have en god oplevelse, siger han.

Projektleder Mette Hein fornemmer også, at der var ros til de nye tiltag, og hun er glad for, at så mange trodsede regnen og fandt gummistøvler og regntøj frem.

- Dem der mødte op, virkede til at være tilfredse, og vi har fået et vigtigt fingerpeg om, på hvilken måde dyrskuet skal udvikle sig. Folk var glade og udstillerne var glade, og der er grund til at sige tak for den store opbakning, siger Mette Hein.