Abonnementsartikel

Miljø- og Fødevareminister Esben Lunde Larsen (V) er færdig som minister.

Både Søren Pind (V) og Esben Lunde Larsen (V) forlader regereingen.

Ifølge de politiske analytikere Mogensen og Kristiansen på TV2 News er Esben Lunde Larsens beslutning hans måde at undgå at blive fyret.

Esben Lunde Larsen bekendtgjorde sin ministerafgang samt farvel til politik på sin facebookside, hvor han for kort tid siden skrev:

"Efter ca. 13 år i politik er det slut...

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Efter i næsten 13 år at have været politiker som hhv. byrådsmedlem, viceborgmester, folketingsmedlem og minister har jeg meddelt statsministeren, at jeg ikke ønsker at genopstille ved næste folketingsvalg. Jeg har derfor stillet min ministerpost til rådighed, så statsministeren kan sætte det hold, som skal føre Venstre - og regeringen - til sejr ved næste valg. Derfor udtræder jeg nu af regeringen og fortsætter mit arbejde i Folketinget indtil videre.

En varm og hjertelig Tak til statsministeren og mine kollegaer i regeringen, samt ordførere og MF'ere for det tillidsfulde samarbejde - det har været et enormt privilegium, og jeg har sat stor pris på det.

Ligeså en varm og hjertelig Tak til mit fantastiske Venstre-bagland i Ringkøbing-Skjern Kredsen og de tusindvis af vælgere, som ved fire valg i træk har vist mig deres tillid og stemt personligt på mig. Der er næsten ikke noget større i det politiske liv, end når man mærker hjertelige opbakning og varme, som mit V-bagland og mine vælgere har vist mig, uanset hvor jeg er kommet i Midt- og Vestjylland. Tak til hele Venstres organisation for utrætteligt at have hængt plakater op, stået ved gadearrangementer, sendt mails og sms'er med opmuntringer og tilkendegivelser - det betyder alverden.

Min familie og venner har været de bedst tænkelige støtter og sparringspartnere igennem mange års politisk engagement. Uden jer ville jeg aldrig kunne have gennemført så spændende og meningsfyldt et arbejdsliv. Tak.

Endelig også en stor Tak til mine medarbejdere i Miljø- og Fødevareministeriet. Jeg har den allerdybeste respekt for jeres kvaliteter, faglighed, gode humør og arbejdsindsats. Vi har gennemført en lang række sager sammen, og jeg har nydt min tid som kollega og samarbejdspartner med jer særdeles meget. Jeg vil savne hverdagen og de mange ting, vi har delt med hinanden.

Tiden er nu til at prøve noget nyt - det bliver spændende at se hvad."