Abonnementsartikel

Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen knytter i dag Danmark og Mexico tættere sammen med en ny aftale, som skal sikre de mexicanske forbrugere flere og bedre kvalitetsfødevarer.

Danmark er verdenskendt for sin effektivitet, høje fødevaresikkerhed, høje kvalitet og dyrevelfærd - de erfaringer ønsker Mexico at lære af. Det skriver Miljø- og Fødevareministeriet i en pressemeddelelse.

Med en underskrift fra miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen og den mexicanske fødevare- og landbrugsminister Baltazar Hinojosa har de to lande i dag knyttet Mexico og Danmark endnu tættere sammen på fødevare- og landbrugsområde.

- Det strategiske samarbejde mellem Danmark og Mexico, som vi nu etablerer på fødevare- og landbrugsområdet vidner om, hvor meget vores to lande kan lære af hinanden og styrke båndet mellem Mexico og Danmark. Jeg er ikke et sekund i tvivl om, at partnerskabet både vil skabe værdi for den mexicanske sektor, men også nye muligheder og nye erfaringer for den danske svinesektor, som kan sende os styrket ud i fremtiden, siger miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen.

Aftalen, som blev underskrevet ved et møde i Mexico City, er en direkte udløber af det strategiske samarbejde mellem Danmark og Mexico, som statsminister Lars Løkke Rasmussen og den mexicanske præsident Peña Nieto underskrev i april 2017, og regeringens strategi om at støtte vækst- og udviklingslande gennem strategiske partnerskaber med danske myndigheder.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Et af de nye projekter skal blandt andet højne brugen af data i den mexicanske svineproduktion og dermed fremme en mere sikker, effektiv og bæredygtig svineproduktion, der sikrer forbrugerne højere fødevarestandarder og flere kvalitetsprodukter.

- Jeg er stolt over, at Mexico gerne vil lære af, hvordan vi sikrer gode og sikre fødevarer i Danmark. Mexico har en klar plan om at løfte deres egen produktion. Både for at styrke fødevaresikkerheden, men også fordi landbruget og fødevareproduktionen er vigtig for den økonomiske vækst og jobs. Og vi har i Danmark nogle helt unikke erfaringer og en viden, som kan hjælpe udviklingen på vej, siger Esben Lunde Larsen.

I 2017 kunne Danmark og Mexico fejre 190 års diplomatiske forbindelser med et strategisk partnerskab. Mexico er ét af i alt fem lande, med hvem Danmark har indgået et strategisk partnerskab, og samarbejdet omfatter sundhed, energi, klimaforandringer og fødevareproduktion.