Abonnementsartikel

Svinenoteringen er uændret for svin og stiger 20 øre for søer.

Der er i øjeblikket stor aktivitet på det europæiske marked for fersk grisekød.

Det skriver Danish Crown i denne uges markedsberetning.

- Der er bredt set en rigtig fin efterspørgsel op til påske, som falder relativt tidligt i år. Det ved vi af erfaring betyder, at rigtig mange planlægger en miniferie til enten Sydeuropa, en storby eller på ski og specielt sidstnævnte afhænger meget af, hvor tidligt påsken falder, fortæller Søren Tinggaard, der er underdirektør i Danish Crowns eksportafdeling.

Påsken løfter efterspørgslen på kamme og brystflæsk. Der er en rigtig god efterspørgsel på nakker, mens skinkerne afsættes jævnt. Markedet for bove og produktionskød er til gengæld trægt, men det er ikke unormalt for årstiden.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- I et marked, som det vi har i øjeblikket, har vi stor fordel af at have sænket slagtevægten for at rykke grise frem til slagtning inden påske. På den ene side er der en god efterspørgsel nu, og samtidig vil udbuddet være mindre efter påske, når hele Europa skal have indhentet det tabte fra helligdagene i påsken, siger Søren Tinggaard.

Til landene udenfor Europa er der en stabil afsætning til både Japan og Kina.

Det betyder, at prisen på svin fra 74-95,9 kg ligger på 9,20 kroner pr. kg, mens prisen på søer over 129,9 kg er ligger på 6,30 kroner.