Presset på det europæiske marked for fersk grisekød fortsætter. Samtidig er der overraskende uro på det amerikanske marked.

- Det, vi oplever lige nu, er en markant vending i markedet. Gennem det sidste år har priserne været drevet af et relativt lavt udbud i Europa, men nu stiger tilførslerne af grise ret markant, og derfor bliver priserne på grisekød presset i retning af priserne på verdensmarkedet, siger Lars Albertsen, der er eksportdirektør i Danish Crown Pork.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Et større udbud af grise er helt normalt for dette tidspunkt af året, men samtidig signalerer de seneste statistikker vækst i produktionen i både Europa og Nordamerika.

- I USA er prisen på brystflæsk til produktionen af bacon faldet næsten 60 procent, siden den toppede først på sommeren. Der er vi slet ikke i Danmark. Vi har en solid efterspørgsel fra vores faste samarbejdspartnere, men den del vi afsætter fra uge til uge i Europa, er selvfølgelig ramt, forklarer Lars Albertsen.

Lige nu er det specielt priserne på skinker, bove og forender, der er under pres i Europa, mens salget af kamme, brystflæsk og det britiske baconmarked er mere stabilt.

Det oplyser Danish Crown i sin markedsberetning.

Det betyder at prisen på svin fra 74-95,9 kg er faldet med 30 øre og nu ligger på 10,00 kroner pr. kg, mens søer over 129,9 kg lander på 6,50 kroner.