Abonnementsartikel

Svin stiger med 20 øre og søer med 30 øre i nyeste svinenotering.

Det europæiske marked for fersk svinekød har bevæget sig ud på ukendt grund. Der er både noget, der taler for, at priserne skal op, men omvendt er der også noget, der trækker i den anden retning.

- Vi ser prisstigninger lige nu, og det er meget positivt, for det bekræfter, at vi har set bunden i denne omgang. Det store spørgsmål er, hvor meget markedet kan bære? Set fra min stol så er det nu tydeligt, at ubalancen mellem udbud og efterspørgsel i Europa ikke har været så stor, som man skulle tro på baggrund af de markante prisfald, vi har set det sidste halve år, fortæller Søren Tinggaard, der er underdirektør i Danish Crown.

Det er første gang den danske notering stiger siden starten af maj 2017, og siden midten af juli er det kun gået tilbage. Nu er der igen en smule optimisme, men billedet er meget forskelligt rundt om i Europa.

- Fra Tyskland er der meldinger om færre slagteklare grise, end slagterierne vil købe. Det driver umiddelbart priserne op. Nu vil de kommende uger vise, om der er tilstrækkelig efterspørgsel til at løfte priserne i bred forstand, men lige nu er der positive takter, siger Søren Tinggaard.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Der er i øjeblikket en pæn efterspørgsel på stort set alle delstykker i Europa, og mens eksporten til Kina gearer lidt ned på grund af det kinesiske nytår, så er der en stabil afsætning til Japan.

Prisen på svin fra 74-95,9 kg ligger på 8,70 kroner pr. kg, mens prisen på søer over 129,9 kg er ligger på 5,80 kroner.