Chicago Athenaeum Museum of Architecture and Design og Metropolitan Arts Press Ltd. har udpeget Case IH Autonomous Concept traktoren som en af vinderne af dette års prestigefyldte Good Design Award.

Museets Goog Design Awards, der tildeles en gang om året, anerkender de mest innovative og nyskabende industriprodukter og grafiske designs fremstillet verden over.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Case IH præsenterede verdens første Autonomous Concept traktor uden førerhus første gang på Farm Progress Show i 2016, hvilket markerede et revolutionerende skridt fremad inden for traktor-design. Traktoren er designet af CNH Industrials eget Industrial Design Center og er baseret på den aktuelle Case IH Magnum traktor til rækkeafgrøder. Konceptets design lægger vægt på både form og funktion, og nyudvikler traktoren til brug i en fremtid med selvkørende maskiner, hvilket gør det traditionelle førerhus overflødigt.

- Denne pris er en tilfredsstillende afslutning på fejringen af vores 175 års jubilæum, udtaler Andreas Klauser, Case IH Brand President.

- Autonomous Concept traktoren er måske det bedste eksempel på, hvordan vi lever op til jubilæets motto - Fejring af fortiden ved at se ud i fremtiden.

Efter præsentationen på Farm Progress Show i august 2016 blev traktoren vist på messer i Frankrig, Brasilien, Argentina og Australien.

- I det seneste år har vi brugt denne koncept-traktor til at starte en dialog med kunderne om, hvordan landbrugsbranchen vil se ud om fem til ti år, forklarer Klauser.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi ser allerede nu, at nogle af funktionerne fra dette koncept-studie anvendes på vores aktuelle modeller - såsom AccuTurnTM, og der lanceres yderligere funktioner i fremtiden.

AccuTurn gør styringen på forageren meget præcis med automatiseret teknologi til foragerstyring drevet af software fra Autonomous Concept traktoren. Denne nye generation af Advanced Farming Systems (AFS) autostyre-teknologi giver automatiske gentagne sving på forageren, uden at føreren skal dreje på rattet.

- Vi lancerer yderligere AFS-funktioner på vores maskiner i 2018, fortæller Klauser.

- Vi er spændt på at starte et testprogram med et udviklet koncept, der omfatter feedback med kundernes reaktioner på konceptet samt yderligere testning. Vi samarbejder med en stor kunde med intensivt markarbejde for at foretage en gennemgående test af implementeringen af denne teknologi.