Abonnementsartikel

Grimme kan allerede til næste sæson leverer den første AirSep-kartoffeloptager i Danmark - og forventer også at gøre det.

Den tyske producent af kartoffel- og roegrej, Grimme, kan præsenterer en lang række nyheder på Agritechnica 2017. Vi har allerede skrevet om flere af dem her på maskinbladet.dk, men én af de måske største nyheder, som Grimme først har vist frem i Hannover er AirSep-systemet monteret på en bugseret kartoffeloptager.

- Vi er rigtig glade for, at det endelig er lykkes for Grimmes ingeniøre at integerer AirSep-systemet på en kartoffeloptager, som kan betyde, at mange kartoffelavler kan sælge deres stenstrengelæggere, fortæller Per Rasmussen, Salgschef hos Grimme Skandinavien.

Kartofler uden sten

AirSep-systemet består af en meget kraftig blæser, som vil sikre, at sten sorteres fra kartoflerne mellem anden jordkæde og første pigbånd på optageren.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Da sten er tungere end kartofler, vil stenene falde ned på et seperat sten-bånd, som vil fragte stenene til en stenkasse. Kartoflerne derimod vil fortsætte til pigbåndene og videre i rensesystemet på optageren.

.- Jeg vil tro, at de avlerne, som ikke har alt for mange sten i marken, men alligevel stenstrengelæggere, for at undgå stenene vd optagning, de kan helt sælge stenstrengelæggeren og istedet investere i AirSep-teknologien på optageren, fortæller Per Rasmussen.

Mange nyheder

På Agritechnica præsenteres systemet på en Evo SE 290 boogieoptageren, og det vil også være på denne optager, at løsningen bliver tilgengælig.

.- Generelt har vi virkelig mange nyheder specielt målrettet det danske på Grimme-standen i år, og den nye fire rækkede Ventor-optager tiltrækker naturligvis en stor del af opmærksomheden, fortæller Per Rasmussen og hentyder til den nye selvkørende kartoffeloptager, hvor man er så heldige at få to maskiner til Danmark til kommende sæson.

.- Der bliver producerede seks maskiner til sæson 2018, og vi får mukighed for at sælge to på det danske marked. Det er vi rigtig godt tilfredse med, og jeg håber at have de to maskiner solgt i løbet af den næste måned, fortæller Per Rasmussen.