TYSKLAND: Automatisering og el er, ifølge Weidemann, fremtiden for landbrugsmaskiner. Nu præsenterer virksomheden et nyt koncept kaldet, 'Intelligent Multifunctional Partner' IMP. Indtil nu er det en demonstrationsmaskine, og altså ikke klar til salg. IMP er en lille, rød el-drevet vogn med lad og mulighed for at montere skovlblad på fronten.

Weidemann har til dagens demonstration lavet en lille indhegning i træ til den lille røde vogn, så den ikke slipper ud på gangene i de store messehal. Først bliver den styret med fjernbetjening og siden får den lidt længere snor og kører efter sit eget program.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Den lille, kompakte, batteridrevne vogn flytter alt fra foder til møg og sne helt automatisk til en position på en foruddefineret bane.

I indhegningen har vognen fået forskellige opgaver, så som at flytte gummikranulat rundt, men også opgaver med at fragte kasser og flytte træ klarer den lille vogn.

Weidemann vil lære af erfaringerne med den lille vogn og videreudvikle idéen til flere af virksomhedens produkter i fremtiden.