Mindre foderspild og færre støvgener er nogle af de fordele, som Siloking fremhæver ved et nyudviklet cover, der kan overdække alle de selvkørende SelfLine-fuldfodervogne.

Reduceret foderspild opnås særligt ved pålæsning af kraftfoder og mineraler. I tilfælde af kraftig vind, forhindrer det nye cover også tab af både majs- og græsensilage. Og mindre spild er ensbetydende med en økonomisk gevinst.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Skåner maskinen

Siloking fremhæver desuden, at færre støvgener ved påfyldning af foder - særligt kraftfoder og mineraler - faktisk har betydning for effektiviteten, fordi mindre støv omkring den selvkørende fuldfodervogn reducerer stop som følge af støv, der blokerer motoren eller støvfølsomme installationer omkring påfyldningspladsen.

Hydraulisk låg

Bagest på fuldfodervognen er der et hydraulisk låg, som gør det muligt at påfylde eksempelvis vand eller kraftfoder fra en silo.

Coveret er fremstillet af robust lærred og løftes automatisk, når foderet læsses, og det slås automatisk ned, så højden minimeres, når fuldfodervognen er i køre-mode, så højden ikke er et problem, når der køres ind og ud af bygninger.

Tjent på et år

- Jeg er overbevist om, at dette ekstraudstyr til vores selvkørende fuldfodervogne er en virkelig gevinst for landmændene, siger direktør Georg Mayer fra Siloking.

Han vurderer, at en investering i det nye cover vil være tjent hjem allerede efter det første år.