Abonnementsartikel

Med rent vand i tanken og blanding direkte inden sprøjtning, giver Danfoil nu mulighed for præcisionssprøjtning efter markkort med op til fem forskellige planteværn.

Det har i flere år været muligt at styre doseringen af plantebeskyttelse efter et markkort med Danfoils sprøjter. Nu har virksomheden taget skridtet videre og giver mulighed for at sprøjte med op til fem individuelle planteværn i en og samme arbejdsgang.

Virksomheden kaldet systemet DSC Injection. Med rent vand i hovedtanken blandes først middel og vand i det øjeblik det skal bruges. Det giver mulighed for at benytte op til fem forskellige midler styret efter hvert sit markkort og dermed for at skræddersy sprøjtningen til den individuelle mark og det konkrete behov. På årets Agritechnica i Hannover viste Danfoil det nye sprøjtesystem frem. Niels Aage Fristrup fra Danfoil forklarer, hvordan systemet adskiller sig fra traditionelle sprøjter.

- Det, der er specielt med vores DSC Injection, er, at der rent vand i hovedtanken, og at middel og vand først bliver blandet i det øjeblik, det skal bruges. Vi bruger Isobus til at styre hver pumpe efter sit eget markkort. Det åbner op for et kæmpe potentiale for at skræddersy sprøjtningen til den individuelle mark og det konkrete behov, siger Niels Aage Fristrup.

Isobus, som Niels Aage Fristrup nævner, er også kendt under Isobus 11783. Det er en fælles standard for, hvordan kommunikationen foregår mellem redskaber og maskiner i landbruget.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Fælles projekt

Danfoil har udviklet systemet som et led i projektet RoboWeedMaps. Projektet gør det muligt, at foto taget med en smartphone, drone eller ATV, kan genkende ukrudt i en mark. Det giver mulighed for at få store mængder data om ukrudt og integrere det i markkortene, så sprøjtningen kan ske meget nøjagtigt.

- Med den store mængde af data kan vi automatisk omsætte det til, hvilken plantebeskyttelse der er behov for, og hvordan den skal fordeles på den enkelte mark. Det gør det utroligt enkelt for brugeren at udføre en meget præcis sprøjtning, siger Niels Aage Fristrup.