EU-Parlamentet vedtog tirsdag en resolution om, at glyphosat skal være udfaset ved udgangen af 2022. Resolutionen blev vedtaget med 355 stemmer for og 204 imod, mens 111 afstod fra at stemme.

- Det er trist, at EU-Parlamentet har ladet følelser trumfe fakta og vedtaget en resolution om, at glyphosat skal være udfaset ved udgangen af 2022, det mener Martin Merrild, formand for Landbrug & Fødevarer.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Den nuværende EU-godkendelse af glyphosat udløber i år. Men EU-Kommissionen har foreslået en forlængelse på 10 år. Det forslag er parlamentet altså uenig i.

- Det er utroligt ærgerligt, at parlamentet har set bort fra fagligheden i sit eget agentur for fødevaresikkerhed, EFSA, der vurderer, at glyphosat er sundhedsmæssigt forsvarligt at bruge, siger Martin Merrild.

Dagens afstemning er dog ikke bindende. I morgen stemmer EU's stående Komité for Planter, Dyr, Fødevarer og Foder.

Komitéen kan med kvalificeret flertal godkende eller forkaste Kommissionens forslag om at forlænge godkendelsen af Glyphosat.

Hvis der hverken er kvalificeret flertal for det ene eller det andet, ligger den endelige beslutning hos Kommissionen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Konsekvenserne af en udfasning er helt uoverskuelige for europæisk landbrug. Jeg håber stærkt, at den stående komite ser det store billede og vedtager at give den nødvendige 10 årige forlængelse, siger Martin Merrild.